Annonce
Aarhus

I mangel af festuge: Dans med dig selv under kæmpe discokugle på Aarhus Ø

Tre af landets mest energiske discodansere. Jonas "Pindhund" Hallberg (th), på dansegulvet sammen med Lars Ladefoged og Klaus Petersen fra Kran-Elektro. Foto: Jens Thaysen
Lidt festuge kan man altid bruge. Selv om den er aflyst, kan man hver aften danse med sig selv i discokuglens skær.

AARHUS: Har man alvorlige festuge-abstinenser, kan man forsøge at danse dem væk.

Nicolinehus inviterer nemlig til dans under en kæmpestor discokugle, der hejses op i en af byggekranerne. Den  belyses hver aften mellem klokken 22 og 23 gennem hele den lange festuge vi aldrig fik.

Det er ejendomsudvikleren Martin Busk fra Bricks Ejendomme, der sammen med Smukfests kreative chef Jonas "Pindhund" Hallberg nægter helt at opgive festugen.

Annonce

- For at bevare et lille lys i mørket, har vi lejet den fem meter store discokugle, der plejer at hænge på Skanderborg Festivalen. Det er for at gøre et eller andet, så man kan bevare smilet i en trist tid, siger Martin Busk.

Han har uddelegeret den praktiske del af arbejdet med at få hængt Danmarks største discokugle op til Pindhunden, der selvfølgelig benytter lejligheden, "når nu kuglen hænger der" til at fyre et par discodansetrin af på "dansegulvet" under kranerne.

- Jeg tænker det som en hyldest til alle de arrangementer, der ikke er blevet til noget på grund af corona. Personligt føler jeg, at den sender en blinkende, sidste hilsen ud til  Poul Martin Bonde (nyligt afdøde Smukfest-formand og talsmand, red), siger Jonas "Pindhund" Hallberg.

Dans med dig selv

Vi kan allerede her berolige naboerne på Aarhus Ø. Musikken må man selv tænke sig til - eller afspille i sine hovedtelefoner.

Er du ikke bange for at discodanserne skal smitte hinanden?

- Hvis man nu danser med sig selv, så træder man ikke nogen over tæerne. Meningen er, at man tager sig en svingom med sig selv, eller med god afstand til sin dansepartner, fortæller Martin Busk.

Disko kugle belyses hver aften i festugen med 8000 watt. Foto: Jens Thaysen

Billy Idols "Dancing With Myself" fra albummet "Kiss Me Deadly", virker meget passende i disse coronatider. Så kan man nøjes med at skråle med på "If I had the chance I'd ask the world to dance" helt for sig selv.

Annonce

Middag for to

Er man både en dygtig danser og fotograf, kan man ved at uploade et billede af sig selv til et af de sociale medier med  hastaget #Nicolinehus vinder en flot præmie.


Jeg tænker det som en hyldest til alle de arrangementer, der ikke er blevet til noget på grund af corona. Personligt føler jeg, at den sender en blinkende sidste hilsen ud til Poul Martin Bonde

Jonas "Pindhund" Hallberg


- Det er en ejerlejlighed... nej, pjat. Man kan vinde en middag for to på The Fish Projekt, griner Martin Busk.

Se, det hjælper faktisk lidt på humøret, allerede inden kuglen er tændt.

Den bedste selfie vinder er middag for to. Foto: Jens Thaysen

The Fish Projekt er Nicolinehus restaurant, der kommer til at ligge i Markedshallen, når huset står færdig, men lige nu ligger den ved bassin 7.

Kranen er 50 meter høj, men det er ikke sikkert, at kuglen skal så højt op.

- Vi skal lige havde set på belysningen også. Hvis der skulle være nogle naboer, der føler sig generet, må de endeligt sige til, siger Martin Busk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce