Annonce
Aarhus

I morgen åbner Tivoli Friheden med ny forlystelse - og eget testcenter

Tivoli Friheden er atter klar til gæster torsdag 1. april. Arkivfoto: Kim Haugaard 
1. april er Tivoli Friheden igen klar til at få gæster i parken, der også håber, at kunne genstarte Fed Fredag senere på sæsonen.

AARHUS: Det bliver som det plejer og så alligevel ikke, når Tivoli Friheden 1. april er klar til at byde gæster velkommen igen.

Der venter nemlig ikke kun en ny forlystelse for gæsterne, men også helt nye krav, inden man kan træde ind i parken.

For eksempel har man etableret sin egen testenhed i parken, så man kan tage en kviktest af de gæster, der har glemt eller ikke nået at få en negativ test, der maks er 72 timer gammel.

Teststedet laver antigentest, der giver svar inden for 15-30 minutter - og den bliver taget med den kortere pode-pind. Testen skal man selv betale for, 50 kroner, og når svaret er negativt, må man komme indenfor.

- Når vi åbner, vil der forsat være et meget synligt element af ekstra rengøring og hygiejne samt krav om afstand. Forholdsreglerne handler om ansvarlighed overfor fællesskabet – og selvfølgelig helt konkret om at beskytte både gæster og medarbejdere, siger Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen.

Annonce

Ny forlystelse klar

Friheden er også klar med premieren på den nye forlystelse Solstorm, som erstatter den populære Jeep Safari, der har været en del af parkens børneområde siden 1985.

Solstorm, som er klar til gæsterne 1. april. Pressefoto

Solstorm er en familievenlig forlystelse, der både får børn og forældre til at grine, lover parken.

Annonce

Håber på Fed Fredag

Det er stadig parkens håb, at man senere på sæsonen igen kan åbne op for Fed Fredag på Friluftsscenen.

Bliver det ikke muligt at gennemføre koncerterne fra starten af sæsonen, er Tivoli Friheden klar til også at inddrage lørdag aftener, og man melder nærmere ud, så snart myndighederne er klar med retningslinjerne for større, udendørs forsamlinger.

Til maj er man også klar med en anden ny satsning, nemlig 100.000 farverige forårsblomster som tulipaner, narcisser, prydløg og kejserkroner. Blomsterfloret vil være syv gange så stort som normalt og bliver kaldt Frihedens velkomsthilsen til et spirende og længeventet forår.

Det er den århusianske havemand Claus Dalby, der har designet og sammensat parkens bede ud fra sine kendte maksimalistiske principper. Hver lørdag og søndag i maj vil gæsterne kunne opleve havemanden i Tivoli Friheden, hvor han deler ud af sin viden og erfaring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce