Annonce
Erhverv

I nedrivningens skygge: Kalø Slotskro kan forpagtes

Kalø Slotskro har levet en usikker fremtid. Nu forpagtes kroen ud, og forpagteren skal regne med at gøre sig i nye omgivelser, når besøgscentret åbnes. Foto: Axel Schütt
Historien om Kalø Slotskro fortsætter, efter den er dømt til nedrivning. Kroværten stopper nu, og slotskroen kan forpagtes for en fem-årig periode.

SYDDJURS: I sommer blev Kalø Slotskro dømt til nedrivning af byrådet for at gøre plads til et nyt velkomstcenter. Kroværten trækker derfor stikket, og en ny forpagter tilbydes en fem-årig aftale.

Det er ejeren, Naturstyrelsen, som tilbyder forpagtningen. Aftalen er dog betinget af, at en ny forpagter skal være klar til at drive restauranten videre i det såkaldte Besøgscentret, hvis slotskroen, der er tegnet af Hack Kampmann for godt 50 år siden, rives ned til fordel for centret.

Naturstyrelsen oplyser i sin annonce, at sommerrestauranten ved Kalø Slotsruin kan forpagtes for en fast årlig afgift på 120.000 kroner samt en tillægsafgift for årlig omsætning over to millioner kroner. Aftalen skal være gældene fra 1. januar 2020, og den nuværende forpagter, Luigi Pillon, og hans hustru, Inger, ønsker ikke at drive restauranten med den tilhørende iskiosk videre.

- Jeg holder nu, fordi jeg har en alder, hvor det er passende at holde. Vi har jo haft lyst til at fortsætte, hvis vi kunne holde til det, men det kan vi ikke, siger Luigi Pillon til TV2 Østjylland. Han har de seneste 18 år været krovært på Kalø Slotskro.

Debatten omkring slotskroen har været heftig de seneste år. Mange lokale i området føler stor veneration for slotskroen, men i sommer vedtog byrådet i Syddjurs, at kroen skal gøre plads til Besøgscentret. Facebook-gruppen "Bevar Kalø Slotkro" samlede blandt andet 6000 underskrifter mod nedrivningen.

Det er planen, at Nationalpark Mols Bjerge i løbet af næste år kommer igang med byggeriet af det nye center.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce