Annonce
Østjylland

I Odder får de unge en god start på gymnasiet

Mange af de unge, der efter folkeskolen kommer ind på en gymnasial uddannelser, bliver overraskede over gymnasiets højere krav til arbejdsindsats og faglige færdigheder.

På Odder Gymnasium har de derfor i de seneste to år kørt projektet »Klar/parat/studiestart«. Her har gymnasiet gjort det tydeligt for alle elever, hvad de forskellige studieretninger tilbyder og kræver af dem. Med regeringen nye udspil på gymnasieområdet skal alle gymnasier lave indsatser på linje med dem i Odder, for at gøre det tydeligt for de unge, hvilke krav de vil blive mødt med i de forskellige fag. Et bedre grundforløb skal også sikre, at eleverne træffer det rigtige valg af studieretning på et velinformeret grundlag. Det vil styrke elevernes mulighed for at gennemføre uddannelsen, ikke mindst de elever, der kommer fra familier uden uddannelsestradition.

Annonce

Vi har gode gymnasiale uddannelser, men vi har brug for at skabe endnu bedre uddannelser, der ruster de unge til deres fortsatte studier. Vi vil give eleverne en mere virkelighedsnær undervisning af endnu højere kvalitet end i dag.

Det er blandt andet derfor, vi vil indrette studieretningerne på en mere enkel og overskuelig måde. I dag kan en elev opleve, at han eller hun trods tre år på gymnasiet alligevel har brug for et eller flere supplerende kurser for at komme ind på drømmestudiet. Der er over 200 studieretninger alene i det almene gymnasium, hvilket gør det vanskeligt at vælge den rette kombination til de videregående uddannelser. Det er ærgerligt, når en nok så god studentereksamen afskærer en nyudklækket student fra at begynde direkte på fx statskundskab eller psykologi på grund af et forkert valg af studieretning tre år tidligere. Derfor halverer vi antallet af studieretninger og til gengæld hæver vi det faglige niveau, så de unge ved, at deres studieretning giver adgang til mange videregående uddannelser.

Vi vil også se på, hvordan vi kan bringe alle fag tættere på både virkeligheden uden for skolen og de studier, som eleverne skal ind på efter gymnasiet. Det vil vi gøre ved at styrke innovation, it og internationalisering i fagene samt åbne gymnasierne mere i forhold til at samarbejde med lokale virksomheder og foreninger.

Folkeskolen er blevet fornyet, og erhvervsuddannelserne bliver langt bedre med den reform, der træder i kraft til august. Og med de nye ændringer på gymnasieområdet skaber vi gymnasier til fremtiden, så vi får dygtige unge til hele viften af videregående uddannelser. Uanset om man vælger at uddanne sig til lærer, bygningskonstruktør eller jurist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ligaens eneste sjællandske hold kommer på besøg: Århus er storfavoritter

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce