Annonce
Kultur

I Sideshow er der plads til at skeje ud og lege

Et lille farverigt sambaoptog var med til at sprede lidt solskinsstemning på en gråvejrstung Northside. Foto: Flemming Krogh
Samba og gøgl er en eksotisk solskinsspreder på en gråvejrsfuld Northside.
Annonce

NORTHSIDE: Sambarytmerne hopper hen over festivalpladsen, hvor gæsterne, lidt langsomt - det er vel tredje dag på Northside - er ved at indfinde sig.

De småtpåklædte dansere har det helt store smil fremme og lader sig ikke mærke af den truende gråvejrshimmel over dem.

Snart bevæger den lille eksotiske flok med dansere og trommer sig hen mod Sideshow-området, og får hurtigt lokket folk med i en hale efter optoget.

Området mellem Red og Green Stage er på tredje år blevet en velintegreret del af Northside, en gakket oase med gøgl og silent disco, hvor de ellers stilede northsidegæster kan skeje ud og tillade sig en fjollet paryk og lidt store armbevægelser.

Indenfor i det store, stemningsfulde spejltelt er folk ved at indfinde sig i kanten langs manegen, hvor gøglerne varmer op og viser en smidighed, som er de færreste forundt.

- Det her er et rum for alle, som vil prøve at lege med, vi kan ikke gøre det uden jer, lyder det fra en af de smilende og overskudsagtige artister, der inviterer gæsterne ind i manegen.

Christian Høst og hans søn Asger er friske på at prøve jongleringens kunst.

- Det er meget dejligt med et lille afbræk fra musikken og pladsen. Jeg kan godt lide, at der er noget andet ved siden af festivalen, og spejlteltet er et sjovt sted, siger Christian Høst, der har sin søn med på Northside for andet år i træk.

Asger på 11 glæder sig til at høre Oh Land senere på dagen

- Det er fedt at have ham med herude. Så får han også oplevet noget livemusik, i stedet for at det kun er Spotify. At der faktisk står levende musikere på scenen, som gerne vil give publikum en oplevelse. Som Jonah Blacksmith, vi lige har hørt, det var helt fantastisk, siger Christian Høst.

Han skifter jonglør-boldene ud med en kegle og balancerer med den på næsen.

Det går overraskende godt, og da den efter et halvt minuts tid falder ned, klapper de andre festivalgæster af bedriften.

Udenfor vokser køen af eftermiddagsgæster, som vil ind i ly for regnen i det mangfoldige mekka.

Christian Høst havde sin søn Asger på 11 år med på Northside for én dag. De prøvede kræfter med jongleringen i det flotte spejltelt i Sideshow-området, indtil de igen skulle ud på festivalpladsen og høre Oh Land. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus

Kraftig stigning: Hver fjerde nye coronasmittede i Danmark kommer fra Aarhus

Aarhus

27 nye tilfælde: Bekymrende smittetal i Aarhus fortsætter

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Annonce