Annonce
Østjylland

I tirsdags kom en ny altertavle

Kunstneren Peter Brandes satte så sent som tirsdag de nye billedtavler ind i alteret i Galten Kirke.

I morgen kan alle se det færdige resultat, og menighedsrådsformand Poul Lund forsikrer, at det er noget, der skal opleves.

Annonce

»Tingene går op i en højere enhed. Da Peter Branden var her i tirsdags, fjernede vi den afdækning, der har været for vinduerne, og udefra kan man nu få en lille fornemmelse af resultatet. Men det er først, når man ser lyset falde ind gennem de 10 nye vinduesmosaikker, man kan se det fulde resultat,« siger Poul Lund.

Han kalder det nye altermotiv for virkelig vellykket.

»Det er jo en tofløjet altertavle, og Peter Brandes har bygget sit motiv over historien om Sædemanden. Han har været virkelig nænsom med den gamle altertavle, som han straks så er et utroligt flot snedkerarbejde. Kirkens loft har han også ønsket at bevare uændret. 'Det ligner jo et omvendt skib,' som han sagde,« fortæller Poul Lund.

Det gamle alterbillede viste børn og en voksen, der plukkede blomster. De er taget ud og opbevares efter krav fra Nationalmuseet i kirken.

»Ønsket om at at gøre noget ved kirkerummet og renovere kirken er der blevet arbejdet på gennem 20 år. Noget af det første, man ønskede, var et nyt alterbillede,« siger Poul Lund.

Et kapitel for sig er 10 højisolerede glasmosaikvinduer med motiver over De 10 Bud.

»Det var noget af det første, Peter Brandes foreslog, da processen startede,« siger Poul Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce