Annonce
Kultur

Ibo elsker at stå på scenen

Støtte. »Ibo har altid elsket af danse og synge, og udgivelsen af cd’en er en gave til ham,« siger Hoda Khalil, som har betalt flere hundredtusind kroner for at få cd’en produceret og udgivet. Foto: Flemming Krogh

Enlig mor har forgældet sig og skudt en mindre formue i udgivelsen af sin søns solo-cd.

»Tilbage igen« hedder cden, som 14-årige Ibo udgiver i denne uge. I 2004 vandt han MGP som en del af Cool Kids og optrådte rundt om i landet i et par år. Nu er han tilbage igen med en solo-cd, som aldrig ville være udkommet uden overvældende støtte fra hans mor.

»Jeg elsker at stå på scenen og synge for andre,« siger Ibrahim Chouceir, som i mange år er blevet kaldt Ibo.

Hans drøm er at blive kendt og berømt. Sammen med sin mor og den ene af sine tre storesøstre bor han i et lille hus på Charlottehøj i Århus, og dagligdagen tilbringer han i 8. klasse på Samsøgades Skole. Hans klassekammerater synes, det er vildt sejt, at han har lavet en cd.

Ibos cd er ikke udgivet på et pladeselskab. Hans mor, Hoda Khalil, har bekostet udgivelsen, for hun synes, at pladeselskaberne vil bestemme alt for meget.

»Det har kostet mig flere hundredtusind kroner og masser af tid at få lavet Ibos album. Alt er foregået med professionelle folk, og cden er indspillet i København, hvor vi i perioder har været ovre flere gange om ugen,« siger Hoda Khalil.

Hun fortæller, at Ibo, siden han var lille, har elsket at danse breakdance og synge.

Pengene til udgivelsen har hun lånt, og nu betaler hun renter og afdrag. Som enlig mor er det hårdt. Men hun har fast arbejde som socialrådgiver ved Kriminalforsorgen, så hun regner med, at det nok skal gå. Og hun fortryder bestemt ikke.

»Jeg har lånt mange penge, og jeg regner ikke med at få dem allesammen igen. Men det gør ikke noget. Udgivelsen af cden er en gave til min søn,« siger Hoda Khalil.

Teksterne til de ti numre har Ibo selv skrevet. Og hvad handler de så om?

Ibo tænker sig lidt om og svarer: »De handler om hverdagen, om det virkelige liv, om at tage til fester og om mig selv.«

Han tror, at folk godt kan huske ham fra MGP. Men nu er han blevet teenager og rapper sine egne tekster på en hip-hop cd. Hans baggrund er en palæstinensisk flygtningefamilie, men det handler teksterne ikke om. Ibo synger om hverdagen i Århus.

Annonce
Rapper. 14-årige Ibrahim Chouceir springer ud i en solokarriere som Århus-rapperen Ibo. Han elsker at stå på scenen og synge, og han drømmer om, at springet i sidste ende vil gøre ham kendt og berømt. Foto: Flemming Krogh

Ibo - tilbage igen

Ibo har selv skrevet alle tekster til »Tilbage igen«.

Jorn Lendorph og Elton Theander har lavet musik og produceret.

Indspillet og mixet i Sohio Studio, udgives lørdag 30. august.

Release-party fredag 12. september kl. 18 på Voxhall, gratis adgang.

Distribueres af Gateway Music, der er etableret af Dansk Musiker Forbund.

Se mere på www.ibo-music.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce