Annonce
Aarhus

Idømt halvandet års fængsel: 22-årig videresolgte stjålne designermøbler

Det var blandt andet disse møbler, som politiet konfiskerede. Foto: Østjyllands Politi

En 22-årig mand fra Aarhus har købt og solgt ståjle designermøbler for mere end en million kroner. I dag er han blevet idømt halvandet års fængsel, hvoraf 15 er betinget og 200 timers samfundstjeneste.

AARHUS: En 22-årig mand fra Aarhus er netop blevet kendt skyldig i hæleri.

Han er blevet dømt for at have videresolgt stjålne designmøbler for mere end en million kroner. I alt er han blevet idømt halvandet års fængsel, hvoraf de 15 måneder er betinget. Derudover skal han udføre samfundstjeneste i 200 timer.

Den 22-årige har i mindst to og et halvt år købt og handlet med stjålne designermøbler via salgssider på internettet, sociale medier og krypterede meddelelsestjenester. Ved ransagning på hans bopæl og to andre adresser fandt Østjyllands Politi en stor mængde designmøbler, som er blevet konfiskeret.

Tre øvrige personer er sigtet i sagen, som den nu dømte 22-årige betragtes som hovedmand bag.

Der er udover den 22-årige tale om en 55-årig mand og to kvinder på henholdsvis 20 og 52 år. De er alle løsladt efter anholdelsen, men er fortsat sigtet.

Annonce

Politiet advarer og opfordrer folk til at være opmærksomme

Den 22-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden den 26. januar, hvor han over for retten erkendte, at han var skyldig i groft hæleri. Sagen har derfor kørt som en tilståelsessag, hvor der i dag faldt dom i Retten i Aarhus.

- Jeg mener, at straffens længde passende viser, at hæleren er et mindst lige så vigtigt led i fødekæden som indbrudstyven. Dog er jeg overrasket over, at en del af dommen blev gjort betinget med samfundstjeneste, da der var tale om meget professionelt hæleri. Jeg skal nu hjem og læse dommens præmisser og vil derefter vurdere, om sagen skal indstilles til anke, siger anklager Jhin Lee, Østjyllands Politi.

Anholdelsen er sket efter en større efterforskning i Østjyllands Politi mod organiseret tyveri og hæleri af designmøbler og lamper. Østjyllands Politi anbefaler, at borgerne er opmærksomme, når de køber brugte møbler. Et godt tegn på, at varen kan være stjålet, er, hvis sælger ikke vil kontaktes på almindelig SMS eller telefon, men i stedet bruger Whatsapp, Wickr eller lignende. Husk også, at en kvittering for varen ikke er nogen garanti, og vær opmærksom, hvis sælger beder om kontant, fysisk betaling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce