Annonce
Debat

Ideen om en letbane til Silkeborg: At være grøn er at have lige lovlig lidt mellem ørene

"Når nationen nu endelig sætter gang i at elektrificere den østjyske længdebane til i hvert fald Lindholm, kunne man jo samtidig elektrificere Silkeborg-banen – og for min skyld gerne gøre den til sporvognslinje", skriver Uffe Lindum. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

DEBAT: Folketingsmedlem Christian Juhl fra Enhedslisten trives åbenbart godt i fortiden, siden han stadig lever i de glade motorvejsdage, da han og/eller andre klavrede op i fældnings-udsete træer for at forhindre Silkeborg-motorvejen – og de til sidst selv måtte minde om, at de sad der; så lidt interesserede de pressen og offentligheden.

Den 27. juni gentager samme Juhl så i Århus Stiftstidende ideen om en letbane til Silkeborg – så når det gælder en sådan, retfærdiggør dét åbenbart anlægssvineriet? "Hvis moral er godt, er dobbeltmoral da dobbelt så godt", som Poul Henningsens retoriske spørgsmål lød.

Skal vi ikke lige fastslå som det faktum, det er, at der ER jernbane mellem Aarhus og Silkeborg, ganske vist over Skanderborg, men også letbaner – skal vi ikke kalde dem sporvogne, for andet er de jo ikke – må nødvendigvis køre med betalende passagerer, hvis de skal kunne tjene sig bare nogenlunde hjem, og disse passagerer bor altså i stigende grad i byerne, forstå det, hvo kan.

Annonce


I min ungdom var det at være "grøn" ensbetydende med at have lige lovlig lidt mellem ørene – og pudsigt nok synes det stadig at være tilfældet.


Men når nationen nu endelig sætter gang i at elektrificere den østjyske længdebane til i hvert fald Lindholm, kunne man jo samtidig elektrificere Silkeborg-banen – og for min skyld gerne gøre den til sporvognslinje.

Til gengæld skulle Christian Juhl nok ikke kloge i CO2. Han er tydeligvis uvidende om, at CO2 blot udgør godt 0,4 promille af klodens atmosfære, det højeste i de sidste 800.000 år ifølge en klimaforsker på Syddansk Universitet, og at den sammen med vand er de grønne – bemærk farven – planters vigtigste næringsmiddel.

Skal vi ligefrem forringe de grønne planters levevilkår, når vi nu skal være så "grønne"? I min ungdom var det at være "grøn" ensbetydende med at have lige lovlig lidt mellem ørene – og pudsigt nok synes det stadig at være tilfældet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Debat

Forbitrelse i Stavtrup: Det ville klæde byrådet at leve op til sine egne idealer

Sport

Bakken Bears åbnede ligaen mod sidste sæsons finalister: Kulissen gjorde en verden til forskel

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Debat For abonnenter

Meningsmager Jens Rohde: Er der en virksomhed, der vil passe mine børn en gang om ugen?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Annonce