Annonce
Aarhus

Ideerne skal lokkes frem til et godt lokalsamfund

Ideerne stod i kø, da Borgerboost var på Maling Skole. Pr-foto
Usædvanligt initiativ i Beder-Malling, der laver sin egen "Løvens hule".

AARHUS: Beder-Malling vil være landets bedste landsby at være ung i. Og arbejdet er i fuld gang med Christine Winding-Lauritzen som dynamo.

Hun er blevet ansat som eventmanager til at booste lokalområdet og tiltrække nye målgrupper.

- Vi vil skabe lokale og stærke partnerskaber, forklarer hun og peger på politi, skoler, boligforeninger, idrætsforeninger og Aarhus Kommune.

Hun er overbevist om, at ideerne er i lokalsamfundet. De venter bare på at blive lokket frem.

Hun har allerede været i gang. Ved en idéstafet på Malling Skole blev der hentet inspiration i samarbejde med Nicolai Ruby, der er gadeidrætskonsulent hos DGI Østjylland.

- Det var en kickstart, og vi har også været på Beder Skole og i Ungdomsklubben Beder og Malling, siger Christine Winding-Lauritzen.

Annonce

Borgerboost

Egelund mellem Beder og Malling. Café Klubånd. Borgerboost. Tirsdag 30. april kl. 18.30.

70 tilmeldt

Ideer skal hentes ved arrangementet "Borgerboost", der foregår tirsdag 30. april i Cafe Klubånd i BMI i Egelund.

- Vi laver det som en "Løvens Hule", hvor den bedste idé præmieres med 15.000 kroner. De skal bruges til at realisere ideen og sætte den i gang, siger Christine Winding-Lauritzen.

Nicolai Ruby er gæst sammen med Inge Temple fra Ung Uden Mobning. Hun styrer workshops for unge og forældre, mens Ruby laver idéstafet og styrer afdelingen, hvor ideerne skal boostes.

- Vi har allerede 70 tilmeldt, heraf 30 unge. Det er godt, men der er plads til flere, siger Christine Winding-Lauritzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce