Annonce
Aarhus

Idrætshøjskole indsamler mere end 30.000 kroner til Red Barnet: - Det er helt fantastisk

På Idrætshøjskolen Aarhus forsøger man at implementere frivillighed i elevernes dagligdag, blandt andet gennemt et valgfag, der netop lærer eleverne om frivillighed og sender dem ud i frivillige projekter. Foto: Idrætshøjskolen Aarhus
Den lokale idrætshøjskole fik med deres projekter på skolen indsamlet mere end 33.000 kroner til Red Barnet. Lærer på skolen glædes over det høje beløb.
Annonce

AARHUS: 33.366 kroner.

Så mange penge fik Idrætshøjskolen Aarhus i alt samlet ind til Red Barnet landsindsamling i søndags. Pengene er til dels kommet fra aktiviteter og initiativer, som skolens elever har gennemført i løbet af det seneste stykke tid, til dels fra et indsamlingsshow, som skolen afholdte søndag aften.

Helt præcist blev der til indsamlingsshowet samlet 16.581 kroner sammen.


Jeg tror helt banalt på, at man får overskud af at vise overskud

Søren Sinnbeck, lærer, Idrætshøjskolen Aarhus


En beløb, der glæder både højskolens elever og Søren Sinnbeck, der er lærer på skolen.

- Det er helt fantastisk, siger han.

Idéen om at samle ind tog hurtigt fart, efter en morgensamling, der handlede om skolens frivillighedsånd og om at "give det videre," fortæller Søren Sinnbeck.

- Det er lige præcis noget af det magiske ved højskole. Vi kan som lærere og højskole inspirere og motivere, og så har vi rammerne til at understøtte det eleverne kaster sig ud i, siger han.

Annonce

Overskud giver overskud

På idrætshøjskolen arbejder de generelt meget med frivillighed, og det er Søren Sinnbeck, der for cirka syv år siden introducerede et frivillighedsprojekt som en del af skolens kulturfag. Her arbejder eleverne med frivillighed, og de bliver også kastet ud i forskellige frivilligprojekter, i samarbejde med forskellige aktører i Aarhus.

- Vores erfaring er, at frivillighed er noget man ofte tilfældigt støder på, og derfor vil vi gerne strukturere det møde, og på sin vis indfører en form for tvunget frivillighed i et forløb på højskolen, siger Søren Sinnbeck.

I dag er cirka halvdelens af skolens elever med i faget, der med tiden er blevet videreudviklet af Søren Sinnbeck og kollegaerne. Blandt andet har de skabt et nyt valgfag med titlen "Gi' det videre", der bygger ovenpå mødet med frivillighed.

- Jeg tror helt banalt på, at man får overskud af at vise overskud, og derudover spejler eleverne deres eget liv i mange forskellige måder at leve et liv på, når de kommer ud - og ikke mindst får de en konkret oplevelse af at være en positiv forskel i andres liv, siger Søren Sinnbeck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce