Annonce
Aarhus

Idrætshøjskolen i Aarhus lukket på grund af corona

Idrætshøjskolen i Aarhus blev hurtigt rømmet efter at en elev var konstateret smittet med corona. Siden er 12 elever testet positive. Højskolen håber på at kunne genåbne i løbet af næste uge. Pressefoto

AARHUS: 140 elever på Idrætshøjskolen Aarhus blev tirsdag aften sendt hjem, da en elev samme aften var blevet konstateret smittet med coronavirus.

Siden da er i alt 12 elever i skrivende stund konstateret smittet. Trods de 12 positive testsvar forventer forstander Henrik Løvschall, at højskolen snart er oppe at køre igen:

- Vi tog med det samme kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed for at reagere helt efter bogen, samtidig med at vi har reageret så hurtigt, som vi overhovedet har kunnet, så smitten ikke er løbet løbsk her på skolen. På den måde har vi kunnet minimere smitteudbruddet så meget som muligt, og vi regner derfor med at have de ikke-smittede elever tilbage igen i løbet af tirsdag aften, forklarer Henrik Løvschall på højskolens Facebookside.

Annonce

Da højskolen startede i august skulle alle elever møde op med en negativ coronatest i hånden. Siden starten er eleverne løbende blevet testet og isoleret, hvis de har oplevet symptomer på coronavirus.

Godt indtil nu

En strategi, der har virket efter hensigten, da halvdelen af opholdet nu er gået, uden nogen elever har været konstateret smittet. I hvert fald indtil denne uge.

45 minutter efter at smitten var konstateret blev de første af i alt 140 elever sendt hjem.

Tilbage på skolen var elever med adresse i udlandet, som alle blev testet hurtigst muligt, hvorefter de har været isoleret på skolen. Siden da er i alt 12 elever i skrivende stund konstateret smittet.

Annonce

Få symptomer

- Selvom vores elever har gjort alt for at passe på hinanden, så er problemet, at de smittede ikke altid har kunnet mærke nogle symptomer. Den første smittede blev konstateret, fordi nogle elever pludselig ikke kunne smage og lugte maden så godt, som de plejer. Og når det har været eneste symptomer hos nogen, har vi været udfordret, siger Henrik Løvschall.

Alle elever bliver testet lørdag og mandag, hvilket er på 4. og 6. dagen, hvorefter de med to negative testsvar her, vil kunne vende tilbage til skolen. De ansatte på skolen vil ligeledes lade sig teste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce