Annonce
Aarhus

Idrætshøjskolen i karantæne: 150 elever skal blive på deres værelser

Forstander Henrik Løvschall på Idrætshøjskolen i Aarhus, hvor eleverne nu er på deres værelser i baggrunden. Foto: Axel Schütt
Lærer, der er smittet med corona, har været nogle få timer på Idrætshøjskolen.
Annonce

AARHUS: Et enkelt udbrud af corona har sendt 150 elever på Idrætshøjskolen Aarhus i karantæne på deres værelser på skolen i Vejlby.

- Årsagen er, at en af vores lærere er testet positiv for corona. Hun var på arbejde et par timer i mandags, inden hun blev dårlig og tog hjem, forklarer forstander på Idrætshøjskolen, Henrik Løvschall.

Læreren var sammen med sin mand i fredags i et privat selskab med en kvinde, som onsdagen før var kommet hjem fra en skiferie i Østrig. Læreren var ikke syg i weekenden, men hendes mand og børn følte sig sløje.

Efter at kvinden havde forladt jobbet i mandags, blev hele familien testet. Kun testen på den kvindelige lærer på Idrætshøjskolen var positiv.

- Efter at vi har fået resultatet, har jeg søgt råd mange steder. Det er svært at komme igennem. På skolen har vi meget fokus på, hvem læreren har været sammen med, og for en sikkerheds skyld har vi sendt alle 150 elever i karantæne på deres værelser, hvor de bor to og to. Vi har leveret mad ud til dem, og det gør vi naturligvis fortsat, forklarer Henrik Løvschall.

Læreren var på arbejde et par timer i mandags, inden hun blev dårlig og tog hjem.

Henrik Løvschall, forstander

Han ved endnu ikke, hvor længe elever skal blive på værelserne.

- Mødet, hvor vi gav dem den ærgerlige melding om, at de skal være på værelserne, holdt vi i det fri, så der var afstand imellem dem, siger Løvschall.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce