x
Annonce
Aarhus

Idrætspengene faldt på plads: Marselisborghallen kan nu renovere og udvide

Aarhus 1900 vil gerne renovere Marselisborghallen fra 1950'erne. Torsdga aften var Aarhus Byråd enige om, at idrætten i Aarhus har fået et historisk løft med den nye aftale, der fordeler 20 millioner kroner. Foto: Axel Schütt

20 millioner kroner er nu officielt fordelt. Marselisborghallen kan udvide og renovere, "Søsporten" kan renovere og to nye kunstgræsbaner skal anlægges i henholdsvis Brabrand og Viby.

Marselisborghallen skal udvides og renoveres, klubhuset "Søsporten" skal renoveres, der skal etableres kunstgræsbaner i Brabrand og Viby. Derudover ydes en række tilskud til øvrige projekter. Sådan lød det torsdag aften fra Aarhus Byråd.

Sport og Fritid har modtaget 44 ansøgninger, som nu er blevet evalueret. Som Århus Stiftstidende tidligere har beskrevet, er der på grund af en ophobning af projektønsker lagt to puljer sammen; puljerne for årene 2017 og 2018, derfor fordelte byrådet torsdag aften 20 millioner kroner.

Marselisborghallen får 8,3 millioner kroner, som supplerer en gave på 10 millioner kroner fra Salling Fondene til Marselisborghallen. Det betyder nu, at en større udvidelse og renovering kan komme i gang. En renovering, der er tiltrængt i hallen, hvor der både har været problemer med, at det regner ind, og også skimmelsvamp, som Århus Stiftstidende tidligere har skrevet.

Dog skal det siges, at der skal betales moms af gaven fra Salling Fondene, så Marselisborghallen samlet set har 16,55 millioner kroner til at renovere og udvide.

"Søsporten", klubhuset ved Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen, får 3,7 millioner kroner til renovering.

Både Brabrand IF og Viby IF får 2,6 millioner kroner hver til at anlægge kunstgræsbaner. Og så får de 50.000 kroner i driftstilskud per bane per år.

Desuden får følgende 10 mindre projekter tilskud til blandt andet idrætshal, udvidelser, omklædningsrum og renoveringer. Multihus Hjortshøj (1.840.000 kroner), Ishockeyklubben Aarhus (29.050 kroner), Kaløvig Bådelaug (131.200 kroner), AGF Tennis (76.360 kroner), Brabrand Rostadion (124.500 kroner), Aarhus Trailbuilders (58.100 kroner) Aarhus Beachvolley (81.300 kroner), Aarhus Rugby Club (53.900 kroner), TMG Tennis Mårslet (73.225 kroner) og Aarhus 1900 Skater Hockey (320.000 kroner).

I byrådssalen var der generelt enighed om, at besutningen var et historisk løft til idrætten i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce