Annonce
Debat

Idrætspolitik er også værdipolitik

Idrætssamvirket ønsker flere idrætsfasciliteter i Aarhus. Illustration: Nex

Idrætssamvirket efterlyser en plan for idrætsfaciliteter.

Diskussionen om mangel på idrætsfaciliteter blusser igen op. Denne gang med udgangspunkt i et indendørs udspringsbassin og et 25-meter svømmebassin i forbindelse med de eksisterende svømmefaciliteter på Ingerslev Boulevard.

Selvfølgelig skal der etableres moderne svømmefaciliteter på Aarhus Svømmestadion, men det skal der også flere andre steder i byen. I Lystrup IF har man omkring 5000 medlemmer til et enkelt 25 meter-bassin. I nordbyen hos IK Skovbakken efterlyser svømmeafdelingen svømmefaciliteter. I Lyseng svømmebad er der også mangel på svømmetider.

Idrætssamvirket har flere gange tidligere peget på manglen på idrætsfaciliteter. I 8000 Aarhus C savner idrætsforeningerne rammer og muligheder. Vi havde chancen, da Børn og Unge etablerede den nye skole på Ingerslev Boulevard, men der var ikke politisk vilje til, eller ønske om, at udbygge idrætsfaciliteterne tilstrækkeligt.

Aarhus Ø med omkring 5000 nye borgere er heller ikke tilgodeset med idrætsfaciliteter til foreningsidrætten, og efterhånden indsnævrer mulighederne sig i Aarhus Midtby og Aarhus Ø. I Åbyhøj sker byudviklingen med stor hast, men i lokalplanerne er der ikke afsat arealer til idrætten. I Aarhus Nord og i Brabrand ser vi det samme problem.

Mange små idrætsforeninger har ringe muligheder for at dyrker deres idræt på fornuftige betingelser. Både mangel på tider i hallerne og mulighederne for at skabe attraktive idrætsfaciliteter er årsagerne.

Idrætsforeningerne og de mange frivillige er med til at skabe lokalområder med muligheder for børn, unge, familier og seniorer. Idrætsforeningerne skaber sammenhængskraft, mangfoldighed og bidrager til fællesskaber i hele kommunen. Idrætsforeningerne er stærke og bygger blandt andet på disse værdier, og i Idrætssamvirket vil vi gerne på idrætsforeningernes vegne oplyse om, at idrætspolitik også er værdipolitik.

Aarhus Kommunes politikere skal stille krav til dem, der vil bygge i vores by. Vi ønsker en fremsynet byplanlægning, hvor idrætsforeningernes værdier og muligheder tilgodeses.

Aarhus Kommune arbejder lige nu og i efteråret med at beskrive en ny sport og fritidspolitik. Idrætsforeningerne har været inddraget og givet udtryk for sine tanker. Den 11. september afholder Idrætssamvirket et stort idrætspolitisk møde, hvor idrætsforeningerne kan debattere med kommunes politikere. Vi glæder os rigtig meget til det.

Idrætssamvirket og idrætsforeningerne har visioner på idrættens og Aarhus Kommunes vegne. Vi håber, at politikerne lytter og sætter handlinger bag en ny visionær idrætspolitik.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce