Annonce
Sport

IF Lyseng skriver klubhistorie: Rykker op i 2. division

Stefan Stokvad i en af forårets kampe mod Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker

Selvom der resterer fire runder tilbage i Danmarksserien, så blev det lørdag sikkert, at Lysengs herrehold skal tilbringe næste sæson i 2. division. Det er noget, der gør formand Jan Radzewicz enormt stolt på klubbens vegne.

FODBOLD: De har spillet 23 kampe, vundet 17 af dem og scoret gennemsnitligt 2,3 mål per kamp i den indeværende sæson. Det gør IF Lyseng til suveræne vindere af Danmarksseriens pulje fire og dermed oprykkere til anden division, selvom der stadig er fire runder igen, inden spillerne kan gå på sommerferie.

Spørger man formanden for klubben, er der ingen tvivl om, hvad han synes om den præstation.

- Det er simpelthen stort. Det er jo ikke noget, man tænker på, når sæsonen starter, at man skal i 2. division. Men det viste sig jo simpelthen, at vi var gode. Vi fik efterhånden et forspring, så vi kunne begynde at indstille os på det. Så vi er så stolte over det. Det er jo ikke nogen enkeltmandspræstation, det er et helt setup af trænere, ledere, spillere, siger Jan Radzewicz.

Hvordan er I lykkedes med det her?

- Det er sammenholdet omkring holdet. Det fællesskab, der er. Jalousi og strid er blevet lagt på hylden. Vi startede ikke med at sige, at vi skulle rykke op, men vi vil jo så gerne. Og det er næsten sådan, at man kan få tårer i øjnene ved at snakke om det, lyder det fra formanden.

Og spillerne, de kommer blandt andet fra klubben selv. Derfor tror formanden også, at flere af dem vil blive på holdet, selvom nogle kunne ske at få andre tilbud.

- Mange af spillerne har vi haft i mange år. Og det er jo noget af det, man gerne vil som klub, at man laver sine egne spillere. Det er kedeligt, hvis alle sammen smutter, når de bliver gode. Men man kommer jo ikke i anden division uden gode spillere, og der kunne sikkert være nogle, der kunne opnå mere i andre klubber, men jeg tror faktisk, at mange af spillerne gerne vil blive i Lyseng, siger Jan Radzewicz.

Annonce

Kommer til at koste

Sammen med en plads i 2. division, følger også regler og krav. Det betyder nye tiltag og økonomiske udfordringer for klubben, og formanden håber, flere sponsorer vil være med til at løfte opgaven.

- DBU laver nogle krav om, hvad man skal og ikke skal, og det kommer selvfølgelig til at koste. For eksempel skal der være vagter til nogle kampe, der skal være separate omklædningsrum, og der er regler for opvarmning. Så vi får brug for flere indtægter, og vi håber da, oprykningen kan give lidt mere interesse for sponsorerne. Det er noget af det, vi må se på hen ad vejen, det bliver spændende at følge, siger han.

Og så vil formanden gerne lige slå én ting fast, inden vi slutter:

- Det er virkelig en god historie, også fordi vi som klub spiller en stor rolle i lokalmiljøet. Det er jo ikke superliga, det ved vi godt, men det er stort, siger han.

Se fejringen af oprykningen i opklædningsrummet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Corona og masker

112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce