Annonce
Mærk Aarhus

Ikke bare en julefrokost Smagsrummet sprænger rammerne for de traditionelle firmafester

Foto: Mærk Aarhus
Nytænkning og kreativtiet giver gode og mindeværdige fester, ifølge Smagsrummets eventudvikler. Hver fest bliver derfor nøje tilpasset virksomheden, og alt kan stort set lade sig gøre. En god fest er et overset, men vigtigt redskab for en virksomhed, mener Carsten Rasmussen

De færreste har nok fået serveret risalamande som en cocktail til sidste års julefrokost. Mange har nok heller ikke fået menukortet tilsendt som en sjov leg på sms før.

Men det er blot nogle af de skæve tiltag, Smagsrummet piller ved, når der skal afholde firmafester for virksomheder – der ellers normalt bliver meget klassiske og halvkedelige.

I hvert fald hvis du spørger Carsten Rasmussen, eventudvikler hos Smagsrummet.

- Vi går meget op i at levere unikke fester, der overrasker gæsterne og giver dem sjove og anderledes oplevelser, man kan huske i lang tid efter, siger han.

- Mange tænker de klassiske firmafester efter en bestemt - og undskyld, lidt kedelig - skabelon. Men der er rig mulighed for at gøre det til en kanon aften og et socialt arrangement, som giver minder og gode oplevelser kollegaerne imellem.

Derfor har Smagsrummet budt virksomheder på speciallavede fester og konferencer i selskabslokalet ved Væddeløbsbanen i Aarhus, siden de slog dørene op i maj 2019.

Piller ved folks forventninger

Både sanser og stimulering er i højsæde, når der skal planlægges fest, hvad end det drejer sig om belysning, transporten, maden eller noget helt fjerde.

- Vi går ind og piller ved folks forventninger. Når de bliver rystet eller smidt ud i noget, de ikke havde forventet, får de minder for livet, siger Carsten Rasmussen.

En vinsmagning er derfor heller aldrig bare en vinsmagning.

- Vi har teamet op med en professor på Aarhus Universitet, der forsker i multisensorisk sansepåvirkning, og i samarbejde med hende, så prøver vi vinene af med forskelligt musik for at smage, hvordan lyden påvirker hjernen, fortæller han.

- Det er et ekstra krydderi til den traditionelle vinsmagning. Og folk kan godt smage forskel og bliver meget overraskede og spørger mig: ”hvad har du puttet i glasset”?

Ikke det billigste, men anderledes

Smagsrummet kan holde arrangementer for op mod 120 gæster – men med deres nye, overdækkede tagterrasse så 150, fortæller Carsten Rasmussen.

Til gengæld er det lige så ofte mindre selskaber som netværksmøder eller mindre konferencer, der bliver afholdt i det helt sortmalede lokale.

- Vi er ikke Comwell eller Radisson. Vi kan ikke diske op med en morgenmadsbuffet til 1000 gæster. Men vi kan give friskbrygget kaffe og friskbagte croissanter.

Der er derfor ingen pakkeløsninger eller standardformularer. Hos Sanserummet sammensætter de den efter virksomhedens ønske, fortæller Carsten Rasmussen.

- Vi tilpasser hele rummet, hele festen, hele stemningen efter virksomhedens specifikke ønske, og designer festen eller konferencen, så den bliver perfekt, siger han.

- Derfor er vi heller ikke prissat som det billigste sted. Dermed ikke sagt, at Smagsrummet er elitært eller eksklusivt som i lig med dyrt. Vinsmagningerne for eksempel er anderledes, men ikke dyrere.

Julefrokosten er den sværeste fest

Når det kommer til firmafester, oplever de hos Smagsrummet, at julefrokosten er den mest konceptuelle fest.

Det er den fest, der er flest erindringer og traditioner ved, og derfor er den sværere at pille ved, fordi der er flest forventninger til maden for eksempel, fortæller Carsten Rasmussen.

- Mange steder, der kan afholdes firmajulefrokoster, har de ikke rammerne eller fantasien til at gøre den anderledes. Det har vi, siger han og uddyber:

- Men vi holder den typisk klassisk, så smagen er, som man forventer den - men vi serverer måske risalamanden som en cocktail i stedet for en klat grød i en skål. Alle kan genkende retten og smagen, men den er sjov og anderledes.

Væddeløbsbanen kan tages i brug

Det er mere sommerfesten, de får lov at skeje helt ud, lyder det for Carsten Rasmussen.

- Vi oplever tit selskaber og virksomheder, der har prøvet meget, som leder efter noget nyt og spændende. Det får de her.

Det sortmalede lokale ligger lige ud til målstregen på hestevæddeløbsbanen i stueetagen, og foruden et godt udsyn, givet det på løbsdage også muligheden for at inddrage sporten i selve arrangementet, fortæller Carsten Rasmussen som et eksempel.

Smagsrummet har derudover en 18 meter lang og 3 meter høj skærm, der fylder fra gulv til loft, og det giver dem mulighed for at lege med det visuelle i rummet - hvad end det er et firmalogo eller abstrakte billeder, der skal få pulsen ned.

- Vi arbejder med indtryk og udtryk på en anden måde end andre. Vi gør det til en oplevelse at gå til firmafest, siger han men uddyber:

- Nogen vil selvfølgelig også være alt det ekstra foruden, og så siger de bare, ”ti nu stille Carsten, kan du ikke bare lave en fed fest,” og så gør jeg det, siger han med et grin.

Hvad er virksomhedens stemning?

Forud for en fest, kræver det meget tid og dialog med lederne af virksomheden. Ifølge Carsten Rasmussen er det vigtigt at forstå, hvilken virksomhed de arrangerer fest for.

- Har de lige fusioneret to store afdelinger? Har de lige fyret 200 medarbejdere eller er de lige rundet 1 mia. i omsætning? Det gør en stor forskel for, hvilken fest vi skal holde for dem. - For hvad skal festen udstråle og symbolisere – hvad skal medarbejderne tænke om mandagen? Det er den slags, en leder skal forholde sig til - ikke hvad maden skal være eller hvordan bordene skal stå.

Det er sjældent, lederne Carsten taler med, har forholdt sig til de spørgsmål. De tænker ikke over, hvad en god fest kan give af sociale relationer, der i sidste ende styrker trivslen på arbejdspladsen og altså virksomheden, fortæller Carsten Rasmussen.

Kæmpe ansvar for ledelsen at holde fest

Udover sjov og ballade ved firmafester, er der nemlig også et ledelsesmæssigt vigtigt aspekt i noget så basalt som en julefrokost, mener Carsten Rasmussen.

- Vi vil gerne have topledelsen til at tænke sociale arrangementer med ind som en vigtig del af deres virksomhed.

Medarbejderne er en væsentlig ressource, og vil man holde på dem spiller løn, pension, arbejdsvilkår selvfølgelig ind – men en del af pakken er det sociale også, forklarer han.

- Vi kan ikke komme udenom, at det sociale på en arbejdsplads betyder lige så meget. Det er vigtigt, medarbejderne har det godt sammen. Gode kollegaer betyder meget, men man finder jo først ud af, hvem de er, hvis man bruger tid med dem – især uden for arbejdstiden.

- Derfor er det jo personale-pleje at holde arrangementer for sine ansatte. Det gør også virksomheden attraktiv i forhold til at fastholde og rekruttere nye medarbejdere, og der kan vi altså gøre en forskel med vores events, forklarer Carsten Rasmussen.

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Aarhus

Smittefare i testkøen: Nu skal der strammes op med mundbind og afstand

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Hvor fanden er bolden? Et hav af ringe AGF-leveringer i Randers

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne