Annonce
Aarhus

Munkholm Zoo er ikke alene: Flere dyreparker har oplevet mystiske kænguru-tyverier

Munkholm Zoo har i alt 10 kænguruer, men efter nattens indbrud i dyreparken er kun én tilbage. Arkivfoto: Munkholm Zoo
Munkholm Zoo i Syddjurs mistede natten til lørdag ni af sine 10 kænguruer. Men det er langt fra første gang, at der stjæles kænguruer. Fire gange tidligere er der stjålet et stort antal kænguruer fra dyreparker og -handlere i Jylland. De seneste i sommer.

SYDDJURS: Hjælp vi har fået stjålet vores kænguruer!

Sådan lød et noget usædvanligt opslag fra Munkholm Zoo nær Balle i Syddjurs Kommune lørdag på Facebook.

Den 25 år gamle og populære dyrepark med 400 dyr var natten til lørdag ude for et frækt tyveri.

"Vi har i nat fået stjålet 9 af vores 10 kænguruer - deriblandt vores albino," skriver Munkholm Zoos ejere, Annelise og Benny Johansen.

De spørger offentligheden om nogen har set noget, en kassebil eller er blevet tilbudt kænguruer.

De konkluderer, at tyveriet af kænguruerne er målrettet og være udført af personer, som har en vis erfaring med at fange dem, da kænguruer ikke er det nemmeste dyr at fange.

Men tyveriet af kænguruerne er langt fra det første af sin art i år.

Annonce

Jeg er simpelthen chokeret og lamslået. Jeg fatter ikke, hvorfor man lige er ude efter kænguruer. Det her slår altså hovedet på sømmet. Det er så synd for Benny ved Munkholm Zoo.

Inger Bach, besøgslandbruget Dyrebakken ved Bjerringbro, som også har fået stjålet kænguruer.

Tre gange i Bjerringbro

Søndag 8. juni i år blev to voksne kænguruer med en unge i pungen stjålet fra Hans og Inger Bach på besøgslandbruget Dyrebakken syd for Bjerringbro.

Og for det ikke skal være løgn, var det tredje gang familie Bach fik stjålet kænguruer. Første gang stjal tyvene fire kænguruer fra familiens kænguruanlæg. Anden gang fem dyr og tredje gang altså de to forældre med unge, som tilmed var lukket inde bag tre døre.

- Vi tør ikke have kænguruer udenfor mere. Og det må være nogen, der har været her på besøg, for hvordan kunne de ellers vide, at de skulle gennem tre døre for at finde kænguruparret, siger Inger Bach, der er knust over at have mistet dyrene.

Derfor berørte det hende også meget, da hun lørdag hørte, at Munkholm Zoo også har fået stjålet ni kænguruer.

- Jeg er simpelthen chokeret og lamslået. Jeg fatter ikke, hvorfor man lige er ude efter kænguruer. Det her slår altså hovedet på sømmet. Det er så synd for Benny ved Munkholm Zoo, siger Inger Bach.

Hun har åbent for besøgende på Dyrebakken i efterårsferien frem til lørdag og har mange dyr at vise frem, men kun to kænguruer tilbage.

- Og de er både øretatoverede og chippede og bliver låst inde hver nat, og så ved jeg ikke, hvad vi kan gøre mere, siger hun, der elsker kænguruen Hopla, som hun har flasket op fra den var helt nyfødt.

Også kængurutyve i Thy

Blot en måned efter det seneste tyveri i Bjerringbro af de australske pungdyr var den gal i Thy hos dyrehandler Arnfred Madsen. Han mistede i weekenden 6.-7. juli et kængurupar med unge fra sit udendørs kænguruanlæg.

- Tyvene gik ind i anlægget gennem en låge og tog dyrene, hvorefter de lod lågen stå åben. Men de må være professionelle, for går ikke bare ind og tager to eller for den sags skyld ni kænguruer som hos Munkholm Zoo. Dyrene vil sparke og larme og laver kradsemærker på anlægget, og det var der ikke, så jeg er sikker på, de er blevet bedøvet først både her på Syddjurs, siger Arnfred Madsen.

Han mener, at tyvene går ind i mørke og paralyserer dyrene med en stærk lommelygte, hvorefter de har kunnet skyde en bedøvelsespil efter dem og bære dem ud.

- Det er fandeme underligt, og vi undrer os. Det er gåde, hvor de kommer hen, men jeg tror ikke de går til bøffer, men snarere til udenlandske samlere. Måske i Østeuropa.

Hvorfor skulle det være Østeuropa?

- Jeg har to gange oplevet at have ukrainere på besøg i dyrehandelen, der ville kikke på dyr. Og begge gange er der forsvundet en papegøje fra Ny Guinea, så jeg har været stort set helt sikker på, at det var dem, der tog papegøjerne. Og derfor tror jeg at kænguruerne også er røget til Østeuropa.

Et voksent kængurupar koster cirka 15.000 kroner, hunnerne er dyrest, for der er kun en han i hver flok, der kan bestå af flere hunner.

Arnfred Madsen har solgt kænguruer til flere kunder.

- Det er der flere, der har, end man tror. Men flere er blevet meget bekymrede over tyverierne. Folk sætter alarmer og overvågning op for at kunne have deres kænguruer i fred, fortæller han.

I alt 23 kænguruer er nu stjålet fra de to nævnte dyreparker og dyrehandleren.

Blandt de ni stjålne kænguruer er en albino. Arkivfoto
Inger Bach driver Dyrebakken ved Bjerringbro med sin mand. Hun elsker kænguruer, men har mistet 12 efter tre tyverier. Hun er rystet over det nye tyveri ved Munkholm Zoo. Foto: Julie Goul Svendsen
En kænguru kan blive tam, hvis man har flasket den op helt fra lille, fortæller Inger Bach. Foto: Flemming Sørensen
Dyrehandler Arnfred Madsen fra Thy har mange forskellige dyr, men har også mistet kænguruer ved indbrud for få måneder siden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce