Annonce
AGF

Ikke optimalt: AGF risikerer at ramme Randers uden træningskampe i bæltet

Nicolai Poulsen forudseer en del belastningsskader blandt spillerne i Superligaen som følge af den lange pause. Foto: Ole Nielsen
Med kun lidt over to uger til genstarten på Superligaen er der travlhed på træningsbanen i AGF. Cheftræner David Nielsen og midtbanedynamo Nicolai Poulsen ser gerne, at de kan nå at spille træningskampe inden opgøret mod Randers, men som det ser ud nu, kommer det ikke til at ske.

FODBOLD: Træningen ruller igen, holdtræningen, og om lidt mere end 14 dage skal AGF allerede i kamp igen i Superligaen i hængepartiet mod Randers FC.

Hård kost, men det er sådan, det er, lyder det fra spillere og trænere, der efter to måneder uden ”almindelig” træning heller ikke skal regne med at kunne spille træningskampe mod andre klubber inden turneringen genoptages.

Det er i skrivende stund ifølge protokollerne fra Divisionsforeningen ikke tilladt. Spillerne skal holde sig til klubbens eget træningsmiljø, indtil de kan testes for corona-smitte, og før det må de altså ikke spille mod andre klubber.

Men her og nu ved klubberne ikke, hvornår det kan ske. Kun interne testkampe kan indtil da komme på tale.

Så det bliver efter al sandsynlighed ”rust med rust på”, når de første Superliga-opgør skal spilles.

- Jeg synes, at det er lidt voldsomt, at vi ikke – som det ser ud lige nu – får lov til at spille træningskampe, inden vi skal i kamp igen. Vi har ikke spillet betydende kampe i næsten tre måneder, når vi møder Randers, og har ikke trænet normalt i mere end otte uger indtil nu, så det er ikke nemt for kroppen at finde ud af. Der er jo noget tilvænning til at spille kampe, som vi kommer til at mangle, kommer det fra AGFs midtbaneslider, Nicolai Poulsen.

- Træning er bare ikke det samme som at spille kamp. Jeg håber, at vi kan nå at få en eller to testkampe, men vi ved det ikke, siger Poulsen til Århus Stiftstidende.

Cheftræner David Nielsen håber naturligvis også, at det bliver muligt teste holdets tilstand fysisk som taktisk i form af testkampe mod andre klubber.

- Det er ikke optimalt, hvis vi ikke når at spille træningskampe, men der er jo omvendt ikke rigtig noget, der er optimalt for tiden. Intet er, som det plejer. Men hvis det bliver vurderet, at det øger risikoen for smittespredning, må vi selvfølgelig undvære at spille træningskampe. Så er det sådan, det er. Det kan vi ikke gøre så meget ved, lyder det fra David Nielsen.

Annonce

Skader på den lange bane

AGF spiller torsdag 28. maj mod Randers, mandag 1. juni mod OB og slutter grundspillet af søndag 7. juni i Aalborg mod AaB.

Få dage efter skal Nielsen og co. sandsynligvis igen til Nordjylland for at spille pokalsemifinale mod AaB. Den er dog endnu ikke endelig programsat.

Er han bekymret for, om han og den øvrige stab – med eller uden træningskampe - har tid nok til at klargøre spillerne til det fortættede program, der venter?

- Vi skal nok blive klar. Det skal vi jo. Og nej, jeg er ikke så bekymret, for jeg synes, at vi er godt stillet. Alle mand er klar, og alle ser ganske skarpe ud. Jeg ville være langt mere bekymret, hvis vores trup ikke var så bred, som den faktisk er, siger AGFs cheftræner.

Nicolai Poulsen er lidt mere bekymret. Han tror, at det er uundgåeligt, at der vil komme skader som følge af kombinationen af den lange pause og den korte opstart.

- Det er jo lige på og hårdt, det her. Jeg tror, at vi kommer til at se en del skader, for kroppen kommer til at reagere på, at der nu har været en pause midt inde i en sæson, og så kommer vi til at spille mange kampe på kort tid. Det kan ikke undgås, at det bliver en belastning. Ikke for alle, men for mange, mener han.

- Jeg tror ikke, at det bliver et problem i de første par kampe, for alle er jo så sultne og klar til at spille, men der vil komme skader, når vi når lidt længere hen. Så på den lange bane kan jeg godt være lidt bekymret for, hvordan det kommer til at se ud. Måske ikke så meget hos os selv i AGF, for vi har en god bred trup, men der er mange klubber, der kan få store problemer, fordi de ikke har så mange spillere at tage af, kommer det fra Nicolai Poulsen.

Det kommer vel også til at gå ud over kvaliteten af spillet, at I har haft en så lang pause?

- Vi skal nok stå klar. Det er vi nødt til, hvis vi skal blive helt klar til at spille om godt to uger, og det er lige vilkår for alle. Men igen, man skal ikke tage fejl af, at vi ikke har spillet noget, der ligner en kamp i mange, mange uger, og det vil da kunne ses. Det gælder vist alle brancher, at hvis man ikke har kunne passe sit job over lang tid, bliver man rusten, siger han.

Det er ifølge Divsionsforeningen planen, at sidste spillerunde afvikles søndag 26. juli, hvor medaljerne skal deles ud. Herefter følger sæsonens sidste kamp 29. juli, som er et opgør om en plads i Europa League-kvalifikationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce