Annonce
Sport

Skanderborg Håndbold har leveret flotte resultater på egen hånd - men flere penge var en nødvendighed

Jens Christensen har været formand i Skanderborg Håndbold siden 1987. Arkivfoto: Ole Nielsen
Skanderborg Håndbold var ifølge formand Jens Christensen ikke på randen af konkurs, da man valgte at gå ind i et samarbejde med Århus Håndbold. Alligevel så man dog helt klart et behov for flere penge, hvis man ønskede at bevare niveauet og mulighederne for sportslig udvikling.

HÅNDBOLD: Da Århus Håndbold og Skanderborg Håndbold slog pjalterne sammen 2. påskedag, blev det fra Århus Håndbolds synsvinkel fortalt, at det både var af nød og af lyst.

Århus Håndbold gik nemlig samtidig konkurs. Coronaen havde simpelthen kradset og altså ikke kun i den århusianske overflade.

Samtidig havde Århus Håndbold heller ikke formået at levere sportsligt i flere år, hvor situationen altså var markant anderledes i Skanderborg, der igen i denne sæson leverede en stærk præstation på banen og nåede årets slutspil i herreligaen.

Annonce

Et helt naturligt spørgsmål, der derfor melder sig i kølvandet på sammenlægning af de to østjyske håndboldklubber, er altså om Skanderborg Håndbold også var i fare for at måtte dreje nøglen om.

Så behov for flere penge

Fra formanden i Skanderborg, Jens Christensen, er svaret på dette spørgsmål dog meget klart og entydigt.

- Nej, som sådan var vi ikke i fare. Det, vi så på, var, hvordan mulighederne er for at fastholde det niveau, vi har - og måske rejse os yderligere fra det, kommer det fra Jens Christensen.

- Det var det sportslige perspektiv holdt sammen med en betragtning om, hvad det har været for en økonomi, vi har kunnet skabe i de senere år, hvor vi har ligget på et fornuftigt leje. Men skal vi skridtet videre til, at det ikke alene er en sportslig overpræstation, så ser vi også, at der skal flere penge til, fortæller Skanderborg-formanden Jens Christensen.

Skanderborg Håndbold måtte ellers bede sine spillere og trænere om at gå ned i løn forud for den forgangne sæson, ligesom truppens bødekasse betalte for årets træningslejr.

Annonce

Kigger længere ud i fremtiden

Tiltag som lønreduktion og bødekassebetalt træningslejr vidner naturligvis om, at coronapandemiens konsekvenser også har kunnet mærkes i Fælledhallen. Også aflysningen af sidste års festival i Skanderborg fik konsekvenser for klubben.

- Hele klubben plejer jo at have en indtjening ved Smukfest. Samlet er det flere hundrede tusinder en aflyst festival i værste fald kan koste, men ungdommen bliver heldigvis kompenseret rigtig fint, fortæller Jens Christensen med henvisning til DIF og DGI's corona-hjælpepulje.

Da Aarhus og Skanderborg blev til ét

  • De næste dage dykker Århus Stiftstidende ned i forløbet omkring Århus Håndbolds konkurs i påskedagene 2021 og den efterfølgende oprettelse af Skanderborg Aarhus Håndbold.
  • Vi har tidligere kigget på en feriepengesag samt omstændighederne for konkursen i Århus, og senere giver vi dig også et overblik over, hvor spillerne i det nedlagte Århus Håndbold er havnet henne efter konkursen.
  • Dette er tredje artikel i en serie på i alt fem artikler.

Skanderborgs administration vidner da også om en klub, der har fungeret på foreningsbasis og praktisk talt ikke har haft en administration foruden en sælger og en bogholder et par dage om ugen. Det meste arbejde har været på frivillig basis, og her mente Skanderborg altså, at det ikke var en langtidsholdbar løsning. I det hele taget lægges der ikke skjul på, at Skanderborg har kørt på et stramt budget.

- Vi har jo også de seneste fire-fem år kæmpet med at få det til at nå sammen og har måttet ty til gode venners hjælp for at sikre ansvarlige lån til kontrakter, pointerer Jens Christensen.

Annonce

Fortsat usikkerhed om sponsorer

Da de to klubber præsenterede projektet om at gå sammen om en fælles elitehåndboldoverbygning, blev der lagt vægt på, at man kunne trække på en større gruppe af potentielle samarbejdspartnere.

Fra Århus Håndbold bliver det dog fortalt, at flere sponsorer i klubbens sidste tid havde svært ved at hjælpe økonomisk. Ikke fordi man ikke ville, men simpelthen fordi man ikke kunne.


Når en klubmand som Jens Christensen, som har været i klubben i jeg ved ikke hvor mange år, kan nikke genkendende til, at det her er den rigtige vej, så tror jeg også på det.

Mathias Smed, Skanderborg Håndbold


- Usikkerheden omkring sponsorer fortsætter. Den usikkerhed er der altid, indtil man har været alle forhandlingerne igennem, og de forhandlinger pågår lige nu. Vi kan ikke sige, at vi har et klart billede af et stort frafald. Der er i budgettet regnet med et vist frafald, men man har altid udskiftning i sponsorer, fortæller Jens Christensen.

- Men hele grundlaget for det nye er da, at vi har en fortsat god tilslutning fra såvel tidligere Skanderborg som Århus Håndbold-sponsorer, påpeger Jens Christensen.

Annonce

Den rigtige vej at gå

Da Skanderborg Håndbolds spillere blev informeret om, at de to østjyske klubber slog pjalterne sammen, gik bølgerne højt i omklædningsrummet. Af flere forskellige årsager.

- Bestyrelsen fortalte, at der som udgangspunkt var seks spillere fra Århus, der ville blive tilbudt at komme med over. Og så kunne folk godt lægge to og to sammen og se, at det ville blive en trup med 20-22 mand, og da der kun kan være 16 på holdkortet, ville der være nogen, der skulle sies fra. Og så er der jo dem, der har været i klubben i mange år, som fik et chok over et nyt navn og at den grønne trøje er væk, fortæller Nikolaj A. Nielsen, der forlader Skanderborg henover sommeren. Det var dog besluttet inden fusionen.

26-årige Mathias Smed har spillet hele sin seniorkarriere i Skanderborg Håndbolds grønne farver. Her er vi helt tilbage i 2015, hvor Skanderborg tog et skridt frem og næste nåede slutspillet. Arkivfoto: Ole Nielsen

En af de spillere, der har haft sin gang i Skanderborg Håndbold i mange år, er forsvarstalismanen Mathias Smed. Selvom også han var chokeret over nyheden, har støvet nu så småt lagt sig.

- Det er stadig lidt mærkeligt, men det er sivet ind for mig, og jeg er nu ret overbevist om, at det er den rigtige løsning. Når en klubmand som Jens Christensen, som har været i klubben i jeg ved ikke hvor mange år, kan nikke genkendende til, at det her er den rigtige vej, så tror jeg også på det, fortæller Mathias Smed.

Indtil videre er kun en enkelt mand - 19-årige Jon Katballe - fra det hedengangne Århus Håndbold blevet præsenteret i det nye østjyske håndboldsamarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport

Da Amoros nikkede Jesper Olsen en skalle

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce