Annonce
Aarhus

Ikke safari, men sofari: En søndag i soens tegn

Philip Dam står bag Troldgaarden og byder søndag gæster udefra på sosafari, hvor man kan opleve sortbrogede, økologiske grise. Foto: Axel Schütt
Troldgaarden syd for Aarhus byder søndag på en såkaldt sofari.

HOVEDGAARD: De fleste kender en safari. Ofte en guidet tur for at se på spændende dyr i et afrikansk land.

Herhjemme er det svært at konkurrere med giraffer, vortesvin og løver, men til gengæld har vi vores form for safari, hvor man kan komme ud og kigge på grise. En såkaldt sofari.

Søndag 26. maj byder 11 gårde fordelt over det meste af landet indenfor til den årlige sofari, hvor deltagerne kan opleve økologiske grise og få et indblik i grisenes liv og hverdag.

I Aarhus-området deltager Troldgaarden ved Hovedgaard med mor og sønner ved roret, Birgitte, Lucas og Philip Dam. En økologisk gård, der hvert år producerer omkring 500 styk af den sortbrogede gris, som også aflives, opskæres og forarbejdes på gården.

- For os er det helt centrale naturligheden i at arbejde med dyr under åben himmel. Vores grise er på friland hele livet, og de kvitterer med noget, jeg tolker som dyreglæde. De virker ubekymrede, når de feder den inde i vores juletræsplantage, går og roder i jorden eller er beskæftiget med at spise økologisk grovfoder. De er sociale dyr, og vores mange besøgene er ofte betagede af, hvor nærværende grisene er, fortæller Philip Dam i en pressemeddelelse.

Sofari arrangeres af FØKS, en forening af økologiske griseproducenter, i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Friland A/S og Tican.

Sofari på Troldgaarden er gratis og finder sted klokken 11-15 på Troldkirkevej 4, Vedslet, 8732 Hovedgård.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce