Annonce
Aarhus

Ikonisk fabriksbygning får nyt formål: Arkitekter og ingeniører rykker ind på Trøjborg

I den tidligere fabriks- og lagerbygning til venstre flytter ingeniører og arkitekter sammen. Pr-foto
Swecos ingeniører og Årstidernes arkitekter går sammen og skaber kontor til 180 på Trøjborg.

AARHUS: En ikonisk bygning på Trøjborg får et nyt formål, når et arkitekt- og et ingeniørfirma i Aarhus nu går sammen. Det er Årstiderne Arkitekter og Sweco.

Den rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed Sweco bringer rådgivning tæt på kunderne med åbningen af det fælles ingeniør- og arkitektkontor i Willemoesgade i Aarhus. Den historiske bygning har været fabrik og lager og bliver ændret af virksomhedens egne arkitekter og ingeniører, så den kan danne ramme om den nye arbejdsplads til flere end 180 medarbejdere.

- Ved at samle vores århusianske afdelinger i Sweco og Årstiderne Arkitekter kan vi give endnu bedre integreret rådgivning til vores kunder i Jylland. Vi oplever en stigende efterspørgsel på integrerede løsninger, og flere projekter kalder på både ingeniør- og arkitektfaglige ydelser, siger Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark.

På det nye fælles kontor samles Swecos ingeniører fra Skejby i Aarhus N med arkitekterne fra tegnestuen i Ceresbyen i Aarhus C. Sammenlægningen vil bygge på erfaringer fra Swecos hovedkontor i København, hvor 800 ingeniører og arkitekter sidder fysisk sammen, og fra Silkeborg, hvor man sidste år etablerede en ny ingeniørafdeling på Årstiderne Arkitekters tegnestue.

Ombygningen er begyndt, og planen er, at medarbejderne flytter sammen på det nye kontor i tredje kvartal af 2020.

Annonce

Sammenlægningen

Swecos ingeniører fra Skejby i Aarhus N flytter sammen med arkitekterne fra tegnestuen Årstiderne i Ceresbyen i Aarhus C. Den nye adresse er i Willemoesgade i Aarhus.

Sådan vil huset se ud indvendig, når det står klar. Pr-animation
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];