Annonce
Aarhus

Ikonisk hotel brændte ned til grunden: Her er de nye planer

Hotel Julsø ved foden af Himmelbjerget gik til 28. februar i 2020, da en brand fik fat i de ikoniske bygninger. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Hotel Julsø for foden af Himmelbjerget blev ædt af flammer i slutningen af februar sidste år. Nu kan et hotel med 32 værelser og et nyt ishus være på vej til stedet.

RY: Næsten et år efter, at den historiske bygning for foden af Himmelbjerget, Hotel Julsø, brændte ned til grunden, har ejerne bag nye planer med området.

Brandtomten, der ligger ned til Julsø i Gudenåen, lige hvor Hjejlebådende lægger til, skal igen rejse sig fra jorden, men i en noget anden udgave.

- Branden har været en voldsom episode. Båden fordi det at opleve branden var dramatisk, men også fordi det var så stort et skifte i vores liv, at der hvor vi har arbejdet og boet i 20 år, pludseligt forsvandt, lyder det fra Kristina Junker Ceravolo, der ejer grunden sammen med sin mand, Pasquale, som sammen har to døtre, der er vokset op på stedet.

Annonce

Hotel med 32 værelser

De er nu klar til at se fremad, og derfor har de i samarbejde med Topas Explorer Group, der har mange års erfaring med hoteldrift, lavet et udkast til et projekt, hvor der skal bygges et hotel og en restaurant på grunden.

Sådan så Hotel Julsø ud, inden flammerne i februar 2020 fik fat. Arkivfoto: Axel Schütt

Planen er at opføre et hotel op ad skrænten, som passer ind i naturen med grønne flader og mos på taget. Det eneste, der er tilbage af Hotel Julsø i dag er den lille privatbolig, hvor familien Junker Ceravolo bor, men den skal også tænkes ind i projektet, så man får ét samlet byggeri med plads til 32 værelser.


Vores planer er ikke direkte en del af helhedsplanen, men det ville være oplagt at tænke det sammen

Kristina Junker Ceravolo, ejer


Det er samtidigt planen at bygge et nyt ishus og offentlige toiletter ved molen.

Annonce

Højere end før

Det kommende restaurant- og hotelbyggeri vil være højere end det tidligere, men ved at lade byggeriet følge terrænet, der skråner en del, håber bygherre, at de nye bygninger, alligevel vil passe ind i naturen.

- Det skal have en vis størrelse, før det er rentabelt for os. Men vi lægger her op til et projekt, men vi kender stadig ikke rammerne, da der først skal være en lokalplan klar, siger Kristina Junker Ceravolo.

Der var intet tilbage af bygningen, efter branden. På grund af placeringen på en bakke og ned til en sø, var det også et kæmpe arbejde for brandvæsnet at komme til og få slukket ilden. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Da man er så tidligt i processen, er der ikke visualiseringer af projektet endnu.

Annonce

Lang proces i vente

Men at starte på projektet er ikke bare lige til. For det første ligger grunden på et sted, hvor der både skal gives grønt lys fra kommunen og fra Miljøstyrelsen.

Derudover er der lige nu ved at blive udarbejdet en meget omdiskuteret helhedsplan for hele Himmelbjergsområdet, som man også skal tænkes ind i.

- Vores planer er ikke direkte en del af helhedsplanen, men det ville være oplagt at tænke det sammen. Vi har planer om at rykke hurtigt på projektet, så selvom vi kan tænke hinanden ind, så skal den ene plan ikke afvente den anden, lyder det fra Kristina Junker Ceravolo, som mener, at det foreslåede projekt harmonerer med de tanker, der er omkring helhedsplanen.

Sådan ser Hotel Julsø ud et år efter branden. Foto: Kristina Junker Ceravolo

Hun fortæller, at dialogen med Skanderborg Kommune og Miljøstyrelsen har været positiv, og at man har følt stor opbakning fra området med at få skabt nyt liv til stedet.

Processen med at få søge byggetilladelser vil formentlig tage et år. Først derefter kan et eventuelt byggeri gå i gang.

I nærmeste fremtid skal Skanderborg Kommune først tage stilling til, om det er muligt at prioritere sagsbehandlingen af Hotel Julsø, så en lokalplansproces, som forventes at tage cirka et år, kan igangsættes hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Navne

Ansat hos Devoteam

Annonce