Annonce
Erhverv

Ikonisk kiosk i Grenaa rives ned og erstattes af sommerhuse i millionklassen

Nedrivningen af Den Blå Kiosk på Kystvejen i Grenaa er i fuld gang. Der skal i stedet bygges tre luksus-sommerhuse af byggefirmaet Mala fra Rønde, hvis ejer, Lars Riis, har købt den gamle kiosk og tilhørende grund. Foto: Helle Elgaard Kvist
Bygningen, hvor Den Blå Kiosk i mange år lå, har længe stået tom og skæmmet området. Nu rives bygningen ned for at gøre plads til tre luksus-sommerhuse.

Grenaa: Mange grenaagensere samt folk, der gennem årene er kommet i Grenaa, husker Den Blå Kiosk på Kystvejen 3, der lå ved siden af Havlund. Hotellet ligger der stadig, men kiosken har ikke eksisteret i en længere årrække, og bygningen er blevet mere og mere forfalden at se på.

Nu er der imidlertid ved at ske noget. Den gamle kiosk er i disse dag ved at blive revet ned for at gøre plads til tre nye sommerhuse. Det fortæller den nuværende ejer af grunden, Lars Riis fra Rønde, der er indehaver af totalentreprenørfirmaet Mala.

- Jeg har haft grunden i omkring tre år, så det har taget noget tid at få projektet modnet, og jeg har været i venteposition. Men nu ligger lokalplanen klar, og jeg har byggetilladelserne, siger han.

Annonce

Planen har hele tiden været at lave sommerhuse på grunden, hvilket den tidligere lokalplan for området også tillod, men i forbindelse med udfærdigelsen af en ny lokalplan for sommerhusområdet Klitten er det 1.266 kvadratmeter store område kommet med som et delområde i en ny, fælles lokalplan og må udstykkes til tre grunde med en fastsat bebyggelsesprocent på 15.

Store huse på store grunde

Så snart nedbrydningen er færdig, påbegynder Lars Riis gennem sit firma opførelsen af de tre nye sommerhuse. Og der bliver tale om lækre sommerhuse, både hvad angår størrelse og materialer, forsikrer den kommende bygherre:


Det bliver ikke Huskompagniet. Det bliver med snedkerkøkken, sildeben, travertin, gulvvarme og med etageadskillelse i beton, så man ikke kan høre nedenunder, når der bliver gået rundt oven på.

Lars Riis, ejer af Kystvejen 3, hvor der skal bygges tre luksus-sommerhuse


- Man får en ret stor grund på 420 kvadratmeter. Ret mange af grundene hernede er jo ikke så store. Sommerhusene bliver med 62 kvadratmeter kælder og 62 kvadratmeter køkken-alrum, så de bliver også dobbelt så store som mange af de andre huse herude, plus at der må bygges 25 kvadratmeter overdækket derudover.

De tre sommerhuse, der skal bygges på grunden, hvor Den Blå Kiosk lå, kommer til at være i stil med dette sommerhus, som Lars Riis' firma, Mala, har bygget ved Følle Strand. De tre sommerhuse på Kystvejen i Grenaa bliver bare på 124 kvadratmeter og til en pris på mellem tre og fire millioner. Foto: Lars Riis

Han fortæller, at det bliver tre forskellige sommerhuse, men at fællesnævneren er, at de bliver lavet i kvalitetsmaterialer.

- Det bliver ikke Huskompagniet. Det bliver med snedkerkøkken, sildeben, travertin, gulvvarme og med etageadskillelse i beton, så man ikke kan høre nedenunder, når der bliver gået rundt ovenpå.

Annonce

Huse til flere millioner

Lars Riis forventer, at de tre sommerhuse står færdige til næste forår, og han og familien lægger selv billet ind på det ene af husene. Familien har i forvejen sommerhus i Grenaa, men et mindre af slagsen og vil gerne have et større, hvilket også var en af årsagerne til købet af den tidligere kiosk.

Lars Riis og familien har dog ikke bestemt, hvilket af de tre huse, der skal være deres.

- Vi bygger tre lækre huse, hvor der ikke bliver nogle short cuts (genveje, red.) og så tager vi det, der er tilbage til sidst. Jeg bygger ikke noget, som jeg ikke selv har lyst til at at eje, siger Lars Riis.

De tre huse er ikke udbudt til salg, men Lars Riis overvejer at gøre det snart. Er man interesseret, skal man dog have lidt på kistebunden, da de tre huse kommer til at koste mellem tre og fire millioner kroner.

Annonce
AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter systemskifte: - Vores måde at spille på døde da vi ikke kunne gå videre mod et hold som Larne

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

Lars har seks fadølshaner i køkkenet med sit eget øl: Vi brygger nok 400 liter øl om året

AGF

Den nye svenske back imponerede fra start otte dage efter skiftet til AGF: - Det går meget hurtigere her

AGF For abonnenter

AGF har blot vundet tre ud af de seneste 20 kampe - det kan man godt kalde for en krise

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Byudvikling

Historien om Aarhus' mest ubrugelige 'strand': Hvorfor er den knoldet som en pløjemark - og skal den blive ved med det?

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Aarhus

Søndagens coronatal: Svagt faldende smittetal, men Aarhus og Samsø ligger stadig tårnhøjt på incidensbarometeret

Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Sport

Genlæs livebloggen: AGF gør en skidt uge værre med nederlag til Randers

Annonce