Annonce
Byudvikling

Ikonisk Risskov-forretning vil flytte fra byen: - Der er gået københavneri i kommunen

Siden 1997 har motorcykelforretningen Cap's ligget ud til Grenåvej i Risskov. Men det er snart forbi. Foto: Jens Thaysen
Når Cap’s Aarhus forlader Vejlby-Risskov senest i 2025, bliver det også et farvel til Aarhus Kommune. Omkostningerne ved at blive indenfor kommunegrænsen er for store, forklarer direktøren for motorcykelforhandleren.

AARHUS: Vruuum vruum. Der bliver mindre brummen fra Harley Davidson-motorcykler i området omkring Lystrupvej fremover, for motorcykelforhandleren Cap’s Aarhus med sin ikoniske facade ud mod Grenåvej forlader Risskov – og siger helt farvel til Aarhus Kommune – inden for de kommende år. Det skriver det hyperlokale medie RisskovLIV.

For ifølge direktør og indehaver af Cap’s Motorcycles Aarhus, Lars Kildholt, leder man med lys og lygte efter en ny placering til forretningen, men i Aarhus bliver det ikke.

- Vi har flere mulige placeringer i spil i øjeblikket, men lad os bare sige, at det ikke bliver et sted langt væk fra Aarhus. Det kan du godt tolke som om, at vi forlader Aarhus Kommune, fortæller Lars Kildholt.

Annonce

Ifølge direktøren kræver en måske ny placering nemlig, at lokalplanen tillader detailsalg med pladskrævende varegrupper. Den slags grunde hænger ikke på træerne, og priserne er dyre i Aarhus Kommune, mener Lars Kildholt.

- Vi flytter dels fra Aarhus på grund af lokalplanerne, men også fordi der er gået københavneri i Aarhus Kommune. Det er den fornemmelse, jeg har fået fra folkene i Cap's Aarhus. Kommunen kræver ikke særligt mange p-pladser til deres byggeri, er svære at have med at gøre, og så skal man ikke køre meget mere end 10 minutter fra Aarhus Midtby, før prisen er det halve, siger Lars Kildholt, der godt kunne se sig flytte sin motorcykelforretning til eksempelvis Trekantsområdet eller nordpå mod Randers.

Motorcykler og nye boligområder bliver aldrig bonkammerater

Tidspres betyder også, at Lars Kildholt og Cap’s Motorcycles bliver nødt til at gasse op for søgningen efter et nyt sted at drive forretning. Lejemålet ophører nemlig i 2025, og til den tid er der lagt op til, at der i stedet opføres lejligheder på grunden som en del af den nye bydel, der har fået navnet Risskov Engby.

Cap's Motorcycles skal være ude af den ikoniske bygning i Vejlby-Risskov senest i 2025, men leder med lys og lygte efter en ny forretning udenfor Aarhus Kommune.

- Vi ved, at udlejer gerne vil benytte området til at bygge boliger, så vi har en forventning om, at der bliver ført en kæmpe jernkugle gennem bygningen til den tid, siger Lars Kildholt.

Netop byudviklingen i området betyder også, at direktøren godt kan se en ide i at forlade forretningen i Risskov før sidste exitdato i 2025.

- Vi har lidt travlt, for det er ikke nogen hemmelighed, at området er ved at blive spist af boligområder, og der bliver bygget i vildskab. Allerede nu er det sådan, at vores kunder har svært ved at komme ind til forretningen, så desto før, vi finder noget nyt, jo bedre, siger Lars Kildholt.

Huset i Risskov var første gang, at der for alvor blev sparket liv i Harley Davidson-miljøet i Danmark

Lars Kildholt, ejer af Cap's

Han forestiller sig nemlig heller ikke, at områdets mange nye beboere vil synes særligt om at have en motorcykelforretning som nabo.

- Man må nok også sige, at en MC-forretning tæt på et overbebygget område ikke er kompatibelt. Vi laver ikke støj, men det gør vores kunder, så det er at bede om ballade at blive hængende, siger direktøren.

Annonce

Farvel til et stykke dansk MC-historie

Og det er måske for det bedre. Cap’s Motorcycles har haft stor succes med at flytte sin anden forretning fra Valby til nye lokaler i Roskilde, og bygningen i Risskov kunne også godt trænge til fornyelse.

- Bygningen ser så fed ud udefra, men den er upraktisk på indersiden. Den er 25 år gammel nu og trænger til en opkvikker. Havde vi ikke haft udløb på lejemålet, ville vi være i gang med at give den et ordentligt løft nu, men vi stoppede med at ændre på den for fem eller seks år siden, fordi vi godt kunne se, at tiden ville løbe ud, siger Lars Kildholt.

Dermed ikke sagt, at det bliver nogen nem afsked at skulle sige farvel til et stykke dansk motorcykelhistorie.

- Huset i Risskov var første gang, at der for alvor blev sparket liv i Harley Davidson-miljøet i Danmark, for det var første gang, der kom en fornuftig forretning til forhandling og servicering af Harley Davidson-motorcykler, siger Lars Kildholt og fortsætter:

- Så selvfølgelig vil der være vemod. Det var der også, da vi forlod butikken i Valby, men vi flyttede til noget bedre, og jeg har også en forventning om, at forretningen i Risskov bliver flyttet til noget, der er væsentligt bedre.

Cap’s Aarhus blev i sin tid etableret af den afdøde millionær Chris Anker-Petersen, som også grundlagde spillestedet Train. Grunden, hvor Cap’s Aarhus altså fortsat ligger lidt endnu, administreres i dag af pårørende til Chris Anker-Petersen.

Artiklen er tidligere blevet bragt i RisskovLIV, der er et nyt hyperlokalt nyhedsbrevsmedie, som du kan tilmelde dig gratis her. 

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Byudvikling

16 meter langt målebånd fik ikke den ønskede effekt: Udvalg vil sende omstridt byggeri i høring

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce