Annonce
Østjylland

Ild på landets højeste punkt

<p>Ild-eventen på Ejer Bavnehøj i aftes blev en kæmpemæssig attraktion, og alle veje til toppen var blokeret af biler længe efter ild-eventen havde kulmineret. Enkelte måtte også have hjælp. De havde ?smidt? bilen på en stubmark. Foto: Boll-</p>

Et fascinerende skue bredte sig omkring Genforeningstårnet på Ejer Bavnehøj, mens 288 fakler blev tændt fredag aften.

Det var med stor spænding, arrangørerne af ild-eventen på Ejer Bavnehøj torsdag gik og savede jern-elrør i passende stykker som sokkel til de mange fakler, der skulle tændes fredag aften.

Mange hjalp gladeligt med til at tænde faklerne, og selv om der var 288 fakler, gik det faktisk tjept. Og uden ulykker. Foto: Bollerup

For nok havde arkitekterne bag ildskulpturen en helt klar og fantastisk idé - som i deres computer-visualiserede version også så fantastisk ud. Og nok har arkitekterne Gjøde & Povlsgaard tidligere vist, hvad de formår, da de skabte 'Den Uendelige Bro' til årets Sculpture by the Sea i Aarhus.

Allerede kort efter, faklerne var tændt, og det storslåede syn havde åbenbaret sig - satte de første kursen hjem. Andre gav sig god tid. Foto: Bollerup

Men hvordan ville ild-skulpturen rundt om Genforeningstårnet på Ejer Bavnehøj tage sig ud i virkeligheden?

På forhånd var der valgt en model fakkel - til de i alt 288 fakler - der skulle kunne modstå både regn og blæst. For man ved jo aldrig.

Og der var tænkt på gasbrændere til at tænde dem. Og en appel til publikum om at hjælpe. For ellers kunne det nok tage ret lang tid at tænde 288 fakler.

Og hvordan gik det så?

Virkeligheden overgik med flere længder den trods alt ferske computergrafik.

Ild-eventen på Ejer Bavnehøj fredag aften var intet mindre end fantastisk. Som et stort 'fad', sådan formede de mange fakler sig med Genforeningstårnet i centrum, når man anskuede de brændende fakler lidt på afstand. Smuk og perfekt akkompagneret af en klar sensommeraften, hvor der kun var en svag vind. Og godt for det. For det var ild - ægte ild, der var på spil.

Havde vinden været hårdere, havde flere nok fået både gnister og stearin på sig, når stearinen drattede af de højeste af faklerne.

Men hvor der er ild, er der en risiko. Og den tog vi gerne med fredag aften for at få en sublim oplevelse denne aften. Som Ejer Bavnehøjs venner gerne vil gøre til et særligt brand for Danmarks højeste punkt. Ild- og lysfester. I skøn genklang med de gamle bavnehøjes oprindelige funktion.

At småvejene til Ejer Bavnehøj så kom på en alvorlig udfordring måtte de mange gæster tage med.

Og mens rækker af biler parkeret i rabatten nåede helt ned til landsbyen Ejer, var der endnu optimistiske bilister, der kørte op mod tårnet på toppen. Og det var det hele værd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce