Annonce
Aarhus

Ild.pizza fyrer op under forstæderne: - Vi vil være pizzaens svar på McDonald's

Younes Deaibes og Anders Grønborg  har planer om at ekspandere med deres pizza koncept ild.pizza til hele landet. Foto: Axel Schütt
Inden for de næste fem år vil århusianske Ild.pizza åbne over 50 pizzeriaer i hele Danmark, og det stopper ikke der for det ambitiøse firma. Planerne er også at åbne udover landets grænser - først i Skandinavien.

AARHUS: - Vi skal være et landsdækkende koncept, lyder det stålsat fra Anders Grønborg, medstifter af Ild.pizza

Ambitionerne har været store fra start. For kun et år siden åbnede Ild.pizza under stor bevågenhed. De ville lave fantastiske pizzaer i forstæderne til rimelige priser - 79 kroner for en pizza uanset fyld. Og fra starten har konceptet været sat op til at kunne blive udvidet i stor grad.

Selv om udvidelsesplanerne lyder store, er der ingen planer om ekstern kapital. Medstifterne Anders Grønborg og Esben Mols Kabell solgte deres firma Lasertryk.dk for et trecifret millionbeløb for to år siden. Derfor er der rigelig med penge til at udvide selv.

Annonce

- Vi har brugt mange penge på at få et it-system op, så vi fra starten har været sat op til at kunne udvide relativt nemt. Vi har selv en vision om, hvor vi skal hen. Så når vi selv kan opskalere, så er der ingen grund til at få nogen med udefra, forklarer Anders Grønborg.

Hvor skal de så hen?

- Vi vil være pizzaens svar på McDonald's. The sky is the limit. Vi har kig på en partner i Norge. Skandinavien er det oplagte sted at udvide til først, siger Younes Deaibes, medstifter og driftschef hos Ild.pizza.

Vil udvide til hele Danmark

Ild.pizza har allerede åbnet fem steder i Aarhus og omegn med fem lejekontrakter mere i Aarhus-området allerede underskrevet, så der kommer mindst 10 i alt. De fem nuværende ligger i Skejby, Risskov, Hornslet, Odder og den helt nye i Galten.

Det stopper dog ikke ved ti i Aarhus omegn for Ild.pizza.

- Vi synes området snildt kan rumme 30 steder. Der er masser af små byer rundt omkring, som mangler god pizza, som man får i de store danske byer. Vi vil også gerne udvide til resten af Danmark. I første omgang kigger vi på Randers og Sjælland, siger Anders Grønborg.


Vi ansætter kun lokale medarbejdere. Det er en god måde at give tilbage til de områder, vi er i. Det er vigtigt for os at være en integreret del af lokalsamfundet, vi er en del af. Det er godt, når man henter en pizza og ser Louise nede fra fodboldklubben, så kender man ligesom dem, der laver pizzaen

Anders Grønborg


Ild.pizza regner med at have lige under 20 steder i 2021 og håber på at have over 50 steder i 2025 rundt om i forstæder og mindre byer i Danmark.

Så er spørgsmålet, hvor lille kan byen være, før den bliver uinteressant for Ild.pizza?

-3-4000 indbyggere er nok minimum. Vi er lige åbnet i Hornslet, som har cirka 6000 indbyggere og er Danmarks 110. største by. Vi kan se, det virker der, så der er rigtig mange byer i Danmark, der vil være interessante for os, fortæller Younes Deaibes.

Annonce

Del af lokalsamfundet

Lokalsamfundet bliver en vigtig del af Ild.pizzas ånd og koncept. Det er vigtig at integrere sig og være en del af det lokale miljø for dem. Derfor ansætter de også primært lokale unge i pizzeriaerne.

- Vi ansætter kun lokale medarbejdere. Det er en god måde at give tilbage til de områder, vi er i. Det er vigtigt for os at være en integreret del af lokalsamfundet, vi er en del af. Det er godt, når man henter en pizza og ser Louise nede fra fodboldklubben, så kender man ligesom dem, der laver pizzaen, siger Anders Grønborg.

Fakta om Ild.pizza

  • Åbnede deres første pizzeria i Skejby 1. maj 2019
  • Har nu fem steder omkring Aarhus - Skejby, Risskov, Hornslet, Odder og den helt nye i Galten.
  • Har kontrakt på fem steder mere i Aarhus omegn - blandet andet Højbjerg, Lystrup og Egå
  • Har planer om at åbne over 50 steder inden for de næste fem år
  • Vil gerne til udlandet. I første omgang Skandinavien.
  • Man bestiller pizzaen gennem et bookingsystem online eller gennem app. Man kan ikke ringe ind.

Ild.pizza skal heller ikke kun være et take-away koncept. En håndfuld mennesker kan spise på pizzeriaerne ad gangen - noget Anders Grønborg håber vil være attraktivt for kunderne at gøre i fremtiden.

- Vi beder vores kunder om selv at afhente deres pizza. Det skal være nemt at køre fra og til. Det ultimative vil være, hvis kunden vil spise ved os. Man får den allerbedste pizza, hvis den kommer lige ud af ovnen, så vi vil da gerne vise os frem fra vores bedste side, når man spiser vores pizza, slår han fast.

Annonce

Ingen levering

Levering bliver der dog umiddelbart ikke noget af hos Ild.pizza.

- Vi beder vores kunder om selv at afhente deres pizza. Det skal være nemt at køre fra og til. Vi går og pønser på et drive-through koncept, hvor man kan få sin pizza direkte i bilen at køre hjem med, siger Anders Grønborg.

Ild.pizza har fået verdensmesteren i pizzabagning til at lave den perfekte dej til deres pizza. Foto: Axel Schütt

Grunden til den gode pizza til den lave pris skal findes i en blanding af billigere leje end i midtbyen, og at Ild.pizza ikke er en del af leveringsservicer som Wolt og Just Eat.

- Vi har 30 procent mere at producere god pizza for, når vi ikke har aftaler med leveringsservicerne, forklarer Anders Grønborg.

Annonce

Styr på tingene

Pizzaen var der fra begyndelsen styr på. De fik nemlig hjælp af verdensmester i pizzabagning, Marco Fuso, til at lave den helt perfekte pizzadej og opskrift - noget han stadig hjælper med ugentligt. Men det stopper ikke der.

- Måske introducerer vi også flere ting som rødvin og pasta. Inden for en måned kører vi et projekt i Hornslet og Odder, hvor vi har fået alkoholbevilling på prøvebasis. Så må vi se, hvordan folk tager imod det, siger Anders Grønborg.

Logistikken er der også kommet styr på med tiden.

- I starten forberedte vi alle råvarer selv, men efterhånden har vi fundet ud af, at vi skal fokusere på branding og drift i stedet. Så vi har uddelegeret ansvaret, så vi selv kan bruge vores kræfter på det, vi er gode til - at lave fantastisk pizza til en god pris, siger Younes Deaibes.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning',

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Debat

Når hjemløse har brug for at komme på fode igen: Her har vi fundet et himmerige

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Byudvikling For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Aarhus

TV 2 taber i Højesteret: Forbud mod skjulte optagelser på plejehjem var ok

Annonce