Annonce
Aarhus

Ild.pizza fyrer op under forstæderne: - Vi vil være pizzaens svar på McDonald's

Younes Deaibes og Anders Grønborg  har planer om at ekspandere med deres pizza koncept ild.pizza til hele landet. Foto: Axel Schütt
Inden for de næste fem år vil århusianske Ild.pizza åbne over 50 pizzeriaer i hele Danmark, og det stopper ikke der for det ambitiøse firma. Planerne er også at åbne udover landets grænser - først i Skandinavien.

AARHUS: - Vi skal være et landsdækkende koncept, lyder det stålsat fra Anders Grønborg, medstifter af Ild.pizza

Ambitionerne har været store fra start. For kun et år siden åbnede Ild.pizza under stor bevågenhed. De ville lave fantastiske pizzaer i forstæderne til rimelige priser - 79 kroner for en pizza uanset fyld. Og fra starten har konceptet været sat op til at kunne blive udvidet i stor grad.

Selv om udvidelsesplanerne lyder store, er der ingen planer om ekstern kapital. Medstifterne Anders Grønborg og Esben Mols Kabell solgte deres firma Lasertryk.dk for et trecifret millionbeløb for to år siden. Derfor er der rigelig med penge til at udvide selv.

Annonce

- Vi har brugt mange penge på at få et it-system op, så vi fra starten har været sat op til at kunne udvide relativt nemt. Vi har selv en vision om, hvor vi skal hen. Så når vi selv kan opskalere, så er der ingen grund til at få nogen med udefra, forklarer Anders Grønborg.

Hvor skal de så hen?

- Vi vil være pizzaens svar på McDonald's. The sky is the limit. Vi har kig på en partner i Norge. Skandinavien er det oplagte sted at udvide til først, siger Younes Deaibes, medstifter og driftschef hos Ild.pizza.

Vil udvide til hele Danmark

Ild.pizza har allerede åbnet fem steder i Aarhus og omegn med fem lejekontrakter mere i Aarhus-området allerede underskrevet, så der kommer mindst 10 i alt. De fem nuværende ligger i Skejby, Risskov, Hornslet, Odder og den helt nye i Galten.

Det stopper dog ikke ved ti i Aarhus omegn for Ild.pizza.

- Vi synes området snildt kan rumme 30 steder. Der er masser af små byer rundt omkring, som mangler god pizza, som man får i de store danske byer. Vi vil også gerne udvide til resten af Danmark. I første omgang kigger vi på Randers og Sjælland, siger Anders Grønborg.


Vi ansætter kun lokale medarbejdere. Det er en god måde at give tilbage til de områder, vi er i. Det er vigtigt for os at være en integreret del af lokalsamfundet, vi er en del af. Det er godt, når man henter en pizza og ser Louise nede fra fodboldklubben, så kender man ligesom dem, der laver pizzaen

Anders Grønborg


Ild.pizza regner med at have lige under 20 steder i 2021 og håber på at have over 50 steder i 2025 rundt om i forstæder og mindre byer i Danmark.

Så er spørgsmålet, hvor lille kan byen være, før den bliver uinteressant for Ild.pizza?

-3-4000 indbyggere er nok minimum. Vi er lige åbnet i Hornslet, som har cirka 6000 indbyggere og er Danmarks 110. største by. Vi kan se, det virker der, så der er rigtig mange byer i Danmark, der vil være interessante for os, fortæller Younes Deaibes.

Annonce

Del af lokalsamfundet

Lokalsamfundet bliver en vigtig del af Ild.pizzas ånd og koncept. Det er vigtig at integrere sig og være en del af det lokale miljø for dem. Derfor ansætter de også primært lokale unge i pizzeriaerne.

- Vi ansætter kun lokale medarbejdere. Det er en god måde at give tilbage til de områder, vi er i. Det er vigtigt for os at være en integreret del af lokalsamfundet, vi er en del af. Det er godt, når man henter en pizza og ser Louise nede fra fodboldklubben, så kender man ligesom dem, der laver pizzaen, siger Anders Grønborg.

Fakta om Ild.pizza

  • Åbnede deres første pizzeria i Skejby 1. maj 2019
  • Har nu fem steder omkring Aarhus - Skejby, Risskov, Hornslet, Odder og den helt nye i Galten.
  • Har kontrakt på fem steder mere i Aarhus omegn - blandet andet Højbjerg, Lystrup og Egå
  • Har planer om at åbne over 50 steder inden for de næste fem år
  • Vil gerne til udlandet. I første omgang Skandinavien.
  • Man bestiller pizzaen gennem et bookingsystem online eller gennem app. Man kan ikke ringe ind.

Ild.pizza skal heller ikke kun være et take-away koncept. En håndfuld mennesker kan spise på pizzeriaerne ad gangen - noget Anders Grønborg håber vil være attraktivt for kunderne at gøre i fremtiden.

- Vi beder vores kunder om selv at afhente deres pizza. Det skal være nemt at køre fra og til. Det ultimative vil være, hvis kunden vil spise ved os. Man får den allerbedste pizza, hvis den kommer lige ud af ovnen, så vi vil da gerne vise os frem fra vores bedste side, når man spiser vores pizza, slår han fast.

Annonce

Ingen levering

Levering bliver der dog umiddelbart ikke noget af hos Ild.pizza.

- Vi beder vores kunder om selv at afhente deres pizza. Det skal være nemt at køre fra og til. Vi går og pønser på et drive-through koncept, hvor man kan få sin pizza direkte i bilen at køre hjem med, siger Anders Grønborg.

Ild.pizza har fået verdensmesteren i pizzabagning til at lave den perfekte dej til deres pizza. Foto: Axel Schütt

Grunden til den gode pizza til den lave pris skal findes i en blanding af billigere leje end i midtbyen, og at Ild.pizza ikke er en del af leveringsservicer som Wolt og Just Eat.

- Vi har 30 procent mere at producere god pizza for, når vi ikke har aftaler med leveringsservicerne, forklarer Anders Grønborg.

Annonce

Styr på tingene

Pizzaen var der fra begyndelsen styr på. De fik nemlig hjælp af verdensmester i pizzabagning, Marco Fuso, til at lave den helt perfekte pizzadej og opskrift - noget han stadig hjælper med ugentligt. Men det stopper ikke der.

- Måske introducerer vi også flere ting som rødvin og pasta. Inden for en måned kører vi et projekt i Hornslet og Odder, hvor vi har fået alkoholbevilling på prøvebasis. Så må vi se, hvordan folk tager imod det, siger Anders Grønborg.

Logistikken er der også kommet styr på med tiden.

- I starten forberedte vi alle råvarer selv, men efterhånden har vi fundet ud af, at vi skal fokusere på branding og drift i stedet. Så vi har uddelegeret ansvaret, så vi selv kan bruge vores kræfter på det, vi er gode til - at lave fantastisk pizza til en god pris, siger Younes Deaibes.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Annonce