Annonce
Østjylland

Ilden blussede op igen: Brandvæsenet måtte ud til det samme brændende sommerhus to gange

Huset på Lyngbakkevej ved Rude Strand er totaltskadet efter branden. Foto: Carina Mayner

Brandfolk troede, at ild i sommerhus ved Rude Strand var slukket, men ilden blussede op igen.

Rude Strand: Der måtte hele to udrykninger til, før branden i et sommerhus på Lyngbakkevej ved Rude Strand mandag endelig blev slukket.

Østjyllands Brandvæsen blev kaldt ud til branden første gang kl. 10.28, og da brandfolkene ankom, stod huset i flammer. Herefter tog det godt et par timer, før de anså branden for slukket, og de kunne forlade stedet og et næsten nedbrændt sommerhus.

- Desværre viste det sig, at der inde i et af de mange hulrum stadig gemte sig nogle gløder. Derfor blev vi tilkaldt igen klokken 14.54, hvor vi atter måtte i gang med slukningsudstyret, fortæller indsatsleder Sune Andersen fra stationen i Skanderborg.

Efter halvanden time var ilden igen slukket, hvorefter brandfolkene atter gik i gang med termografiske måleinstrumenter, som viste, at nu var alt slukket.

Sune Andersen fortæller, at det kun sker sjældent, at brande blusser op igen, når brandvæsenet har forladt et sted.

- Men det kan ske, når der som her er tale om et ældre træhus, hvor hele konstruktionen er lavet af træ, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce