Annonce
Aarhus

Ildsjæl på fuld tid: Christine skal skabe det gode liv i Beder-Malling

Christine Winding-Lauritzen skal samle Beder-Malling i fællesskaber omkring Egelund. Foto: Michael Svenningsen

Beder-Malling Idrætsforening ansætter ildsjæl Christine Winding-Lauritzen på fuld tid. Hun skal skabe sammenhæng og aktivitet i området.

BEDER-MALLING: I Beder-Malling går de nye veje for at skabe liv og aktivitet i området. Christine Winding-Lauritzen, der allerede har vist sig som en rigtig ildsjæl, har vekslet sit frivillige arbejde til en fuldtids stilling i Egelund, hvor hun vil sætte endnu mere i gang.

Det var gået ned ad bakke for cafeen i Egelund, da Christine Winding-Lauritzen og et par andre af klubbens frivillige tog fat. De fik sat gang i nye ting og fik aktiveret medlemmerne til at hjælpe til. Cafeen fik navnet Café Klubånd og gik fra et underskud på 300.000 kroner til et overskud på 50.000 kroner, og dermed stoppede det ikke.

Christine Winding-Lauritzen havde stadig nye ideer, og nu har hun fået muligheden for at udføre dem takket være fastansættelsen. 300.000 kroner fra Foreningenspuljen i idrætsorganisationerne DIF og DGI har gjort det muligt.

- jeg er blevet ansat for halvandet år og har sagt mit job op hos Region Midtjylland i Viborg, forklarer Christine Winding-Lauritzen, der er cand.scient.pol. og bor i Malling med sin familie. Hun håber, det er muligt at forlænge job ved en ny ansøgning til Foreningspuljen eller ved hjælp af sponsorer.

Vi vil skabe et fedt sted og holder et borgermøde i foråret for at få ideer fra beboerne i området.

Christine Winding-Lauritzen
Café Klubånd har Christine Winding-Lauritzen og de frivillige gjort fra en dårlig til en god forretning. Foto: Michael Svenningsen

- Vi vil skabe et fedt sted og holder et borgermøde i foråret for at få ideer fra beboerne i området. Vi vil gerne fastholde folk her og skabe tryghed, og lige nu er der nogle udfordringer med de unge. Vi har kigget mod Tranbjerg, hvor der er problemer med hashrygning, og det foregår også her. En del forældre er nervøse. Det vil vi gerne modvirke, for eksempel med en fredagscafé, hvor de unge kan blive her hele aftenen i stedet for at tage ind til Aarhus. Mange er parate til at hjælpe og bidrage til at gøre det trygt at bo her som ung, siger Christine Winding-Lauritzen.

Hun har mange andre planer.

- Vi skal favne hele lokalsamfundet. Det går stadig godt med fællesspisningerne, hvor der var 60 med sidste gang. Forleden havde vi rulledisko i hallen, hvor 70 tog del i at køre på rulleskøjter til musik. den idé havde vi fået fra Ørting-hallen, hvor vi også havde lånt rulleskøjterne, siger Christine Winding-Lauritzen, der også har en større byfest på tegnebrættet.

- Målet er at nytænke BMIs idrætscenter med mere målrettede aktiviteter og dermed skabe nye fællesskaber for de lokale, der ikke er aktive med idræt, siger BMI-formand Jørn Riis.

- Vi vil bygge videre på succesen med Café Klubånd, der bliver drevet af frivillige. den viser, at borgerne ønsker et lokalt samlingssted. Der er massiv tilslutning til fællesspisningerne og borgerbasaren, siger Jørn Riis, der mener, at Christine Winding-Lauritzen både har ideer og kan samle de rette mennesker. En af opgaverne er at skabe samarbejde med virksomhederne i området.

Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Sport

Kojo Musah løber 29. hurtigste tid og er færdig ved OL

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opbakning til lærere og ledelse på Strandskolen: De unge har ikke lært hjemmefra at opføre sig ordentligt

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Annonce