Annonce
Aarhus

Ildsjæl på fuld tid: Christine skal skabe det gode liv i Beder-Malling

Christine Winding-Lauritzen skal samle Beder-Malling i fællesskaber omkring Egelund. Foto: Michael Svenningsen

Beder-Malling Idrætsforening ansætter ildsjæl Christine Winding-Lauritzen på fuld tid. Hun skal skabe sammenhæng og aktivitet i området.

BEDER-MALLING: I Beder-Malling går de nye veje for at skabe liv og aktivitet i området. Christine Winding-Lauritzen, der allerede har vist sig som en rigtig ildsjæl, har vekslet sit frivillige arbejde til en fuldtids stilling i Egelund, hvor hun vil sætte endnu mere i gang.

Det var gået ned ad bakke for cafeen i Egelund, da Christine Winding-Lauritzen og et par andre af klubbens frivillige tog fat. De fik sat gang i nye ting og fik aktiveret medlemmerne til at hjælpe til. Cafeen fik navnet Café Klubånd og gik fra et underskud på 300.000 kroner til et overskud på 50.000 kroner, og dermed stoppede det ikke.

Christine Winding-Lauritzen havde stadig nye ideer, og nu har hun fået muligheden for at udføre dem takket være fastansættelsen. 300.000 kroner fra Foreningenspuljen i idrætsorganisationerne DIF og DGI har gjort det muligt.

- jeg er blevet ansat for halvandet år og har sagt mit job op hos Region Midtjylland i Viborg, forklarer Christine Winding-Lauritzen, der er cand.scient.pol. og bor i Malling med sin familie. Hun håber, det er muligt at forlænge job ved en ny ansøgning til Foreningspuljen eller ved hjælp af sponsorer.

Annonce

Vi vil skabe et fedt sted og holder et borgermøde i foråret for at få ideer fra beboerne i området.

Christine Winding-Lauritzen
Café Klubånd har Christine Winding-Lauritzen og de frivillige gjort fra en dårlig til en god forretning. Foto: Michael Svenningsen

- Vi vil skabe et fedt sted og holder et borgermøde i foråret for at få ideer fra beboerne i området. Vi vil gerne fastholde folk her og skabe tryghed, og lige nu er der nogle udfordringer med de unge. Vi har kigget mod Tranbjerg, hvor der er problemer med hashrygning, og det foregår også her. En del forældre er nervøse. Det vil vi gerne modvirke, for eksempel med en fredagscafé, hvor de unge kan blive her hele aftenen i stedet for at tage ind til Aarhus. Mange er parate til at hjælpe og bidrage til at gøre det trygt at bo her som ung, siger Christine Winding-Lauritzen.

Hun har mange andre planer.

- Vi skal favne hele lokalsamfundet. Det går stadig godt med fællesspisningerne, hvor der var 60 med sidste gang. Forleden havde vi rulledisko i hallen, hvor 70 tog del i at køre på rulleskøjter til musik. den idé havde vi fået fra Ørting-hallen, hvor vi også havde lånt rulleskøjterne, siger Christine Winding-Lauritzen, der også har en større byfest på tegnebrættet.

- Målet er at nytænke BMIs idrætscenter med mere målrettede aktiviteter og dermed skabe nye fællesskaber for de lokale, der ikke er aktive med idræt, siger BMI-formand Jørn Riis.

- Vi vil bygge videre på succesen med Café Klubånd, der bliver drevet af frivillige. den viser, at borgerne ønsker et lokalt samlingssted. Der er massiv tilslutning til fællesspisningerne og borgerbasaren, siger Jørn Riis, der mener, at Christine Winding-Lauritzen både har ideer og kan samle de rette mennesker. En af opgaverne er at skabe samarbejde med virksomhederne i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce