Annonce
Aarhus

Ildsjæle på stribe: De giver deres overskud videre

Rådmand Rabih Azad-Ahmad overrækker blomster og prisen til Morten Lind Pedersen. Foto: Axel Schütt
Familie på fem blev Årets Ildsjæl 2019 - Basketball i Åbyhøj er en stor del af deres hverdag.

AARHUS: "Uha, da jeg havde set videopræsentationerne af de fem kandidater, tænkte jeg, at vi havde ikke en chance …"

Men hun tog fejl.

Mette Lind Pedersen, hendes mand Morten og de tre døtre Katrine, Malene og Laura fik en overraskelse, da det torsdag blev afsløret, at de er kåret til Årets Ildsjæl 2019 inden for området, der handler om kultur, sport og borgerservice i Aarhus Kommune.

I Vestjysk Banks lokaler på Åboulevarden 67 afslørede kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad for øjnene af alle nominerede og deres supportere, at familien fra Åbyhøj Basketball skulle have de 25.000 kroner, som følger med titlen. Og pengene skal vel at mærke gå til deres klub.

- Det arbejde, de frivillige ildsjæle udfører, bliver husket af mange af dem, de gør det for, mange år efter. Jeg husker selv, hvordan et godt råd eller en god samtale kan bruges senere i livet, og jeg glæder mig over, at mine egne børn har fritidsinteresser, hvor de møder ildsjæle. Vi kan ikke sætte pris nok på det, de gør for samfundet. Hele Danmark er afhængig af ildsjæle. Vi skal være stolte af jeres arbejde, og I er alle vindere, sagde Rabih Azad-Ahmad, der har levet en del af sit liv i flygtningelejr.

Annonce

De fem nominerede

Fem var nomineret til prisen Årets Ildsjæl, der blev uddelt torsdag 28. november i Vestjysk Banks Lokaler på Åboulevarden 67 i Aarhus.

Nomineret var:

  • Familien Lind Pedersen fra Aabyhøj Basket, hvor forældrene Morten og Mette og de tre døtre Katrine, Malene og Laura samlet er en uundværlig drivkraft.
  • Mikey Bruun Andersen fra Coding Pirates, der er en del af gamermiljøet, og han er afdelingsleder for den største afdeling i Aarhus.
  • Bruno Dormann Frandsen, der er manden bag Aros Jagthornsskole. Han har selv spillet i 45 år og underviser på 30. år.
  • Anne Eggebrecht fra foreningen Skateducate, hvor hun træner piger i at stå på skateboard.
  • Rune Kløve Junge fra FDF Hjortshøj, hvor han er en del af kredsledelsen og laver et kæmpe arbejde.
  • Vinder blev Familien Lind Pedersen.

Ros og opbakning

Der var kun én vinder, men der var blomster til alle og en trøstpræmie til dem, der måtte glædes over nomineringen.

Bag kåringen af Årets Ildsjæl står Aarhus Kommunes afdeling for Kultur og Borgerservice, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende. Det er 11. gang, prisen er uddelt, og pengene går til den klub eller organisation, vinderen repræsenterer.

Sidste års vinder Christine Winding-Lauritzen fra Beder-Malling Idrætsforenings Café Klubånd understregede, hvor meget det betyder at få anerkendelse, ros og opbakning. Café Klubånd har udviklet sig voldsomt siden sidste år.

- Vi giver noget til fællesskabet og lokalsamfundet. Hvor vi før havde 40 til mandagsspisning, har vi nu 100, og vi har bygget en helt ny legeplads, sagde hun, der nu er ansat på fuld tid som projektleder.

- Vi har plads til alle, og folk kan komme ind fra døren, forklarede hun.

Numre på jagthorn

Kent Andreasen, direktør i Vestjysk Bank, kunne fortælle, at årets felt af kandidater var et af de bedste nogensinde, og at alle fem nominerede fortjente at vinde.

- De har ildsjælen i sig, sagde han.

Overrækkelsen havde i år fået et ekstra indslag, idet medlemmer af den nominerede Aros Jagthornsskole ved Bruno Dormann Frandsen blæste et par numre.

- Vi har projekter nok at bruge pengene til. Men vi skal tale med bestyrelsen i Åbyhøj Basketball om det, sagde Morten Lind Pedersen.

De fem i familien er trænere, ledere og spillere i klubben, og den betyder meget for dem, udtrykte Malene Lind Pedersen i præsentationen.

- Vi er glade, når vi skal til basket, og vi er glade, når vi går hjem, sagde hun.

En lykkelig familie med prisen. Fra venstre Kent Andreasen fra Vestjysk Bank, Malene, Mette, Katrine, Morten og Laura Lind Pedersen samt rådmand Rabih Azad-Ahmad. Foto: Axel Schütt
Jagthornsblæserne gav et par numre. Til vensttre Bruno Dormann Frandsen, der var nomineret. Foto: Axel Schütt
Christine Winding-Lauritzen fortalte, hvad prisen har betydet for Café Klubånd. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce