Annonce
Sport

Immobile bomber videre og forlænger Lazios sejrsstime

Alberto Lingria/Reuters
Lazio tog sin 11. sejr i træk i Serie A, da hovedstadsklubben lørdag hjemme slog Sampdoria overbevisende.

Lazio buldrer videre i den bedste italienske fodboldrække.

Lørdag blev Sampdoria slået overbevisende med 5-1, hvilket er Lazios 11. sejr i træk i Serie A. Ciro Immobile stod for tre af Lazios mål og udbyggede dermed sin i forvejen store føring på topscorerlisten.

Med sejren ånder hovedstadsklubben for alvor de to tophold - Juventus og Inter - i nakken. Lazio har med 45 point nu et enkelt op til Inter på andenpladsen, mens Juventus på førstepladsen har tre point mere på kontoen end holdet fra Rom.

Lazio kom foran allerede efter blot seks minutter i lørdagens opgør. Her var Felipe Caicedo på pletten, da han kom først på en returbold, som sikkert blev prikket i mål.

Ti minutter senere kom Ciro Immobile så på måltavlen for første gang, da han på straffespark fordoblede Lazios føring. Sampdorias Nicola Murru havde kort forinden pareret en bold med hånden i feltet, hvilket udløste Immobiles forsøg fra 11 meter-pletten.

Serie A-topscoreren gjorde det også til 3-0 et par minutter efter, da han efter et elegant træk forbi Sampdoria-målmand Emil Audero sparkede bolden i kassen og for alvor begravede gæsternes håb om få noget ud af turen til Rom.

Den italienske angribers 22. sæsonmål i ligaen kom, efter at han fik bolden serveret af forsvarsspiller Francesco Acerbi, som med en fremragende høj bold fra egen banehalvdel sendte Immobile i dybden.

Små ti minutter inde i anden halvleg blev det 4-0 ved angolanske Bastos.

Immobile fuldendte sit hattrick, da han på endnu et straffespark gjorde det til 5-0 med cirka en halv time tilbage.

I det 70. minut sørgede Karol Linetty for et trøstemål til Sampdoria, men gæsterne kom ikke tættere på og måtte altså kigge langt efter point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce