Annonce
Udland

Indbyggere hyldes for at overmande gerningsmand i London

Hand Luggage Only/Reuters
En gruppe overmandede og afvæbnede formodet gerningsmand bag knivangreb i London.

En gruppe indbyggere i London hyldes af byens borgmester, britisk politi og landets premierminister for deres heltemod i forbindelse med en knivangreb på London Bridge fredag.

Video-optagelser bragt af britiske medier såsom Daily Mirror fra episoden viser, hvordan den formodede gerningsmand nedkæmpes af en gruppe af borgere, der tilsyneladende lykkes med afvæbne ham og tage hans kniv.

Videoen slutter med, at flere betjente ankommer til stedet og overtager kampen med manden. En kamp, der ender med at betjentene skyder manden og dræber ham.

Scenerne har fået påkaldt sig ros fra byens borgmester, Shadiq Khan:

- Det, der er bemærkelsesværdigt ved de billeder, som vi har set, er det betagende heltemod fra vores indbyggere, der bogstavlig talt løber i retning mod faren uden at vide, hvad der venter dem, sagde borgmesteren fredag aften.

Undervejs i slåskampen med den formodede gerningsmand, bliver det tydeligt, at han har et bælte om livet.

- Indbyggerne vidste ikke på daværende tidspunkt, at det var en attrap.

Også premierminister Boris Johnson hyldede indbyggerne.

- Jeg vil gerne hylde det ekstraordinære mod fra disse borgere, der fysisk greb ind for at beskytte andres liv.

- For mig repræsenterer de det bedste i os. Og jeg takker dem på vegne af hele landet.

Politiet i London har ved en pressebriefing fredag aften også takket borgerne for deres indsats og oplyst, at der fik fem minutter fra politiet fik meldinger om knivstikkeri, til betjente konfronterede den formodede gerningsmand.

Ud over den formodede gerningsmanden har to personer mistet livet af skader fra de knivstik, de pådrog sig.

Flere britiske medier har talt med 32-årig turguide Steve Hurst, der var blandt den gruppe, der afvæbnede manden.

Steve Hurst beskrev, at han så nogle personer kæmpe med en mand, samtidig med at de råbte, at han havde stukket to kvinder. Hurst løb hen og hjalp med at holde manden nede.

- Vi kunne se kniven, som han stadig havde i hånden. Jeg prøvede at få en fod ind, så jeg kunne sparke ham i hovedet, siger Steve Hurst til BBC.

- Vi prøvede alt, hvad vi kunne, at få kniven ud af hans hånd, så han ikke kunne skade andre.

- De andre på stedet var fantastiske. Helte ud over al fatteevne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce