Annonce
Aarhus

Dyreinternat er truet af konkurs: - Inden jul er kassen tom

The Voice of Pets oplever et kæmpe pres på ressourcerne og risikerer konkurs. Foto: The Voice of Pets
Hvert år hjælper The Voice of Pets/Dansk Dyreværn Århus tusind nødstedte kæledyr ud i nye hjem, men inden jul må internatet lukke med mindre Aarhus Kommune eller sponsorer kommer til undsætning.
Annonce

TRANBJERG: I de fleste brancher er stor aktivitet lig med øget omsætning med mulighed for større indtjening. For dyreinternatet i Tranbjerg - The Voice of Pets - der dagligt yder en kæmpe indsats for at sikre dyrene et godt liv, er den øgede aktivitet dog gået hen og blevet et økonomisk problem.

Internatet har de senere år oplevet et kæmpe pres på ressourcerne, for antallet af indleverede kæledyr stiger og stiger. For eksempel har internatet fra 2017 til dato modtaget knap 2.300 katte. De seneste par år har endda budt på et decideret katteboom, og alene i august i år modtog internatet 98 katte.

Blandt andet blev 14 killinger og fem voksne katte sidst på måneden efterladt på en rasteplads ved motorvejen syd for Aarhus. En forbipasserende opdagede kattene i nogle kasser og afleverede dem på dyreinternatet i Tranbjerg.

- I mere end 70 år har vi selv fundet midlerne, men samfundet har ændret sig, og vi kan ikke længere holde os oven vande, påpeger Jesper Søderberg, direktør i The Voice of Pets.

Annonce

Ingen støtte fra kommunen

I alle årene har dyreinternatet i Tranbjerg ingen støtte modtaget fra kommunen, selvom de har varetaget mange samfundsvigtige opgaver. Derfor beder internatet borgmester Jakob Bundsgaard om hjælp nu.

- The Voice of Pets kan ikke klare opgaven alene. Derfor kontaktede vi i sidste uge Jakob Bundsgaard, men vi har intet hørt fra ham. Dyrenes velfærd er selvfølgelig en top prioritet for os, og mon ikke det også gælder for rigtig mange århusianere?


Vi har lige det her store hul i pengetanken, vi skal have fyldt op, inden vi kan tænke på fremtiden. Det bliver et forfærdeligt tab for Aarhus, og jeg tør slet ikke tænke på standarden af dyrevelfærd i kommunen, hvis internatet lukker.

Jesper Søderberg, direktør i The Voice og Pets


Udover kommunal støtte håber The Voice of Pets, at andre - både private og virksomheder - vil hjælpe økonomisk, så Danmarks næststørste by fortsat har et internat, både nu og i fremtiden.

- Vi har brug for al den hjælp, vi kan få. Vi trykker på alle knapper for at indhente økonomiske midler til at overleve nu og her. Samtidig er vi i gang med at opbygge indtægtsgivende virksomhed, så vi på sigt har et solidt økonomisk fundament. Ja, det er fremtiden, men vi har lige det her store hul i pengetanken, vi skal have fyldt op, inden vi kan tænke på fremtiden. Det bliver et forfærdeligt tab for Aarhus, og jeg tør slet ikke tænke på standarden af dyrevelfærd i kommunen, hvis internatet lukker, siger Jesper Søderberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Topscoreren, terrieren og keeperen var bedste AGF-spillere i Parken - mange andre tabte sutten i slutfasen

Annonce