Annonce
Sport

Indersiden af stolpen ødelagde drømmen: Fremad glipper oprykning på trods af kæmpesejr

Christian Nissen blev kåret til årets spiller i Aarhus Fremad før kampen. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremad gjorde, hvad de skulle og smadrede BK Frem. Men der var ikke nok hjælp at hente i Jammerbugt.

FODBOLD: Der var ikke mange på Riisvangen Stadion, der fulgte specielt meget med i de sidste fem minutter mellem Aarhus Fremad og BK Frem.

Det var egentlig synd, for Emil Hauge Mortensen scorede et flot mål, og Christian Nissen kunne score til slutresultatet ...

7-0. Syv-nul.

Annonce

Det plejer gerne at fastholde et godt hjemmepublikum, når ens hold scorer masser af mål. Og hjemmepublikummet var godt. Kampen var målrig. Der var bare noget andet, der var mere spændende.

På et helt andet stadion, i en helt anden by.

For Aarhus Fremad havde gjort, hvad de skulle. De skulle vinde mod BK Frem. Det kunne der ikke ændres på. Men FC Helsingør skulle også tabe deres kamp på udebane mod Jammerbugt. Det var der, den rigtige spænding nu var.

Og så blev der jublet.

Først i det ene hjørne af Riisvangen. Ikke højt, men der blev jublet. Og så blev der igen jublet, denne gang i den anden ende af stadion på hovedtribunen. Spillerne hørte det, kiggede rundt.

Problemet var bare, at der ikke var noget at juble over.

For det, de troede var et mål til Jammerbugt i de absolut døende sekunder af den kamp var i virkeligheden ingenting. Ikke andet end et utroligt skydetelt, hvor nordjyderne nærmest mirakuløst ikke fik bolden i nettet på noget, der mindede om en femdobbelt chance, som blandt andet indeholdt et skud på indersiden af stolpen. Og så var selv 7-0 ikke engang nok.

Fremad beviste sig selv

Og det gjorde ondt på spillerne. Det stod skrevet i øjnene på Fremad-spillerne, at 7-0 på mange måder lige i øjeblikket var et glemt resultat.

Især på Christian Nissen. Den tårnhøje angriber scorede hattrick, hvilket gør, at han bliver delt topscorer i rækken. Og før opgøret blev han også kåret til årets spiller i klubben.


Og så kan det godt være, at jeg lidt fremme i skoene, men det er ikke det bedste hold, der er rykket op fra 2. Division.

Christian Nissen, Aarhus Fremad-angriber


- Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg megaked af det. Det gør ondt lige nu. Jeg er stolt over, hvor vi er nået til, men jeg ville eddermame gerne være rykket op.

Hvordan ser man fremad nu?

- Det gør man ved på at kigge på, hvor vi er. Vi har lige skilt et hold ad med 7-0. Det tager vi med til næste sæson, og så må vi forsøge at skille hold ad 7-0 der.

Det lyder nemt. 

- Nej, det er selvfølgelig ikke. Men det er vestpuljen, som er den bedste. Og så kan det godt være, at jeg lidt fremme i skoene, men det er ikke det bedste hold, der er rykket op fra 2. Division. Jeg skal heller ikke gøre mig klog på, hvad FC Helsingør vil i 1. Division. Men hvis man ser på det Helsingør-hold, som vi slog herude, så er perspektiverne meget bedre på det her hold. Der er fem års 1. Division i de drenge herinde, siger Christian Nissen.

Annonce

Forkortet sæson

Foråret i 2. Division har på alle måder været en mystisk affære. Der blev spillet en kamp, før det hele blev skåret i stykker af en global pandemi.

Og da hele rækken skulle åbnes op igen, var der problemer. For hvordan skulle det gøres? Klubberne har som oftest ikke rådighed over deres spillere efter 1. juli, noget der for eksempel ramte BK Frem lørdag, som havde sendt otte spillere på ferie.

Helsingør ønskede sammen med syv andre hold at få turneringen fastlåst, hvilket havde sikret dem en oprykning. I stedet blev det en forkortet sæson. Som for Aarhus Fremads vedkommende lige nøjagtigt blev for kort.

- Det er altid spændende, når mange følelser spiller ind samtidig. Vi gjorde vores ting, og det var det fokus, vi skulle have. Vi havde håbet og troet på, at vi kunne gøre det, og det fylder selvfølgelig, at vi var tæt på. Men så kommer den anden følelse, og det er en stolthed over, hvilke præstationer, vi har sat sammen.

2. Division

Aarhus Fremad - BK Frem 7-0 (3-0)

 • 1-0 Christian Nissen (14.)
 • 2-0 Søren Andreasen (39.)
 • 3-0 Mathias Laursen Christensen (44.)
 • 4-0 Søren Andreasen (49.)
 • 5-0 Christian Nissen (76.)
 • 6-0 Emil Hauge Mortensen (90.)
 • 7-0 Christian Nissen (90+2)

 • Aarhus Fremad (4-4-2): Elías Rafn Ólafsson - Marcus Kirchheiner, Nicklas Ullum, Christian Bech (Mathias Damgaard 85.), Jacob Torp (Emil Obitsø 64.) - Mathias Laursen Christensen (Quoc Truong 75.), Simon Bækgård (Søren Gustav Bugge 75.), Emil Hauge Mortensen, Casper Gandrup (Rune Friis 64.) - Søren Andreasen, Christian Nissen
 • Advarsler: Simon Bækgård, Christian Bech (Aarhus Fremad), Marco Juul Larsen, Daniel Elly Pedersen (BK Frem)
 • Rødt kort: Paul Ngongo Iversen (BK Frem)

Udvalgte kampe fra 2. Division: 

 • Brabrand IF - Vanløse IF 1-0
 • VSK Aarhus - B.93 0-3
 • Jammerbugt FC - FC Helsingør 0-0

- Og som vi talte om i omklædningsrummet før, så er det ikke slutningen på noget. Det er begyndelsen. "Bare vent og se" sagde vi til hinanden i omklædningsrummet, og så går vi i gang herfra, siger cheftræner Morten Dahm Kjærgaard.

Han er i øvrigt stadig ubesejret efter han kom til i vinter. 19 ud af 21 point.

Han har vundet 5-0, 5-1 og nu 7-0. Han kan se et Fremad-hold, der ender på 54 point i sæsonen - 2,35 point pr. kamp i snit.

Men det var alligevel ikke nok.

Aarhus Fremad bliver kun nummer to i denne sæson af 2. Division.

For der var en stolpe, som stod i vejen i Jammerbugt.

Brabrand sluttede sæsonen af med en 1-0-sejr på hjemmebane mod Vanløse, da Mike Kaljo dukkede op ved bagerste stang og scorede sit sjette mål i sæsonen. Brabrand ender derfor som nummer fire i 2. Division.

VSK Aarhus lukkede også sæsonen i dag. Det gjorde de med et 3-0-nederlag hjemme mod B.93. Jeppe Erenbjerg scorede to gange, og Daniel Stückler scorede en i den kamp. VSK ender derfor som nummer tre i nedrykningspuljen og nummer 15 samlet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Annonce