Annonce
Debat

Indhegninger og store dyr: Vores rekreative områder er ikke trygge

Åbo Skov.
Annonce

DEBAT: Vi ved, at det er sundt at gå i skoven både fysisk og psykisk. Derfor fokuserer FN da også på, at det skal "opleves trygt" at bruge de rekreative områder. I FN's verdensmål (11.7) står der, at der "inden 2030 skal gives universel adgang til sikre, inkluderende og tilgængelige, grønne og offentlige rum, især for kvinder og børn, for ældre mennesker og for personer med handicap".

De danske skove har tidligere været et trygt sted at færdes for alle, men som noget nyt er der kommet flere og flere elektriske indhegninger og store dyr. Vilde heste, bisonokser og nogle steder køer. De fleste steder er der låger i elhegnene, så man kan gå derind - hvis man tør!


Det påvirker mange menneskers naturoplevelse negativt, og de rekreative områder bliver utrygge, når vi sætter store dyr ind i vores små og store skove.


Men dels ødelægger det naturoplevelsen at gå imellem rækker af elhegn, og at store dele af skovene er afspærrede. Dels bliver det utrygt for mange borgere at skulle færdes imellem disse dyr.

Børn råber, leger og løber, og det harmonerer dårligt med elhegn, som de kan få alvorlige stød på, hvis de er uopmærksomme, og det er heller ikke oplagt at tage børnene med ind i indhegningerne. Ældre og dårligt gående tør heller ikke færdes i disse områder.

Så det påvirker mange menneskers naturoplevelse negativt, og de rekreative områder bliver utrygge, når vi sætter store dyr ind i vores små og store skove.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

AGF For abonnenter

Bagkanten: 19-årig AGFer er gået fra ukendt til profil på fire måneder

Annonce