Annonce
Aarhus

Indisk streetfood er kommet til Aarhus: Var det noget med en Hyderabadi Dum Birijani?

Vasanth Rajan og Hemanth Komar Kuna er fra Indien, men bor i Danmark. De er kammerater og er begge uddannet bygningsingeniører, men prøver nu kræfter med en foodtruck med indisk streetfood. Foto: Axel Schütt
To indiske kammerater har slået sig sammen om en foodtruck med specialiteter fra hjemlandet.

AARHUS: Markedet på Ingerslevs Boulevard har fået en ny duft som supplement til den blandede aroma af ost, brød og frugt samt blomster, fisk og honning.

En foodtruck med indiske specialiteter og en duft af fremmede krydderier er den seneste nyhed, og to herboende, indiske kammerater står bag.

- Vi er begge bygningsingeniører, men har en kæmpe passion for mad, som vi følte, vi skulle gøre noget ved. Vi fandt ud af, at der ikke fandtes en foodtruck med indisk mad, hverken i Jylland eller på Fyn, så det var oplagt for os at lave, fortæller Hemanth Komar Kuna.

Sammen med Vasanth Rajan har han fået bygget en spritny foodtruck helt fra bunden med nyt udstyr og moderne teknik, men udstyret gør det langt fra alene, understreger kompagnonen.

- Man kan sagtens lave indisk mad hurtigt, men så mister man smagen fra alle krydderierne. Derfor er det lidt en udfordring med indisk mad i en foodtruck, fordi det normalt er tidskrævende, og fordi vi vil lave alt frisk. De to ting har vi skullet forene, og det er gået op på den måde, at vi laver en del på forhånd, som vi så sælger lidt senere samme dag, forklarer Vasanth Rajan.

Annonce

Man kan sagtens lave indisk mad hurtigt, men så mister man smagen fra alle krydderierne. Derfor er det lidt en udfordring med indisk mad i en foodtruck.

Vasanth Rajan.

En præcis smag af Indien

De to foodtruck-ejere har allieret sig med en indisk kok, der er specialist i både nord- og sydindisk mad, og som tilføjer maden en unik smag, fortæller de.

- Vores ønske er at lave autentisk mad og at bringe køkkenet ud til folk, så de kan se og smage, hvad det er, vi laver, siger Hemanth Komar Kuna.

- Vores signaturret hedder Hyderabadi Dum Birijani, og det er en ret med basmatiris, kød og en blanding af 20 forskellige krydderier. Den er svær at lave, fordi mængderne skal være helt præcise, lyder det.

”Indian Food Truck” holder til på markedet på Ingerslevs Boulevard hver onsdag og lørdag, kører også i Billund og Vejle, og har planer om at besøge andre steder i Aarhus, for eksempel Aarhus Ø, samt andre steder i Jylland og på Fyn.

Foodtrucken tilbyder både mad ved selve vognen, samt takeaway og catering. Læs mere på indianstreetfood.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce