Annonce
Aarhus

Indiske CNN fremhæver Aarhus som en klimavenlig by

Foto: Axel Schütt/Kim Haugaard

Indisk journalist har været i Aarhus for at udforske, hvordan byen har satset på økologi og bæredygtige løsninger.

AARHUS: Det har ikke skortet på interesse for Aarhus fra udenlandske mediers side i år. Smilets by er blevet rost og fremhævet igen og igen i blandt andet New York Times, Forbes og National Geographic.

Senest har indiske CNN også været forbi. Denne gang for at kigge på vores miljøvenlige tilgang til tingene.

Baggrunden for tv-stationens besøg i Aarhus er, at Indiens regering har øremærket 100 byer, som skal udvikles på en økologisk, bæredygtig måde.

CNN-journalist Runjhun Sharma rejste til Aarhus for at se, om Indien kunne lære noget af Danmarks næststørste by.

Annonce
Foto: Axel Schütt

Hendes tur rundt i Smilets by fører hende både rundt på byens cykelstier, op på taget af både Scandic Hotel i Østergade og Aros og på en rundtur i Ø-haven, som den indiske tv-station udråber til at være den næststørste byhave i hele verden.

I indslaget fortæller borgmester Jacob Bundsgaard om Aarhus' succes med at rense spildevand og skabe energi i processen, hoteldirektør Nina Carlslund fortæller om Scandic Aarhus Citys solceller på hoteltaget, der er med til at sikre, at midtbyhotellet energimæssigt er 100 procent bæredygtigt.

Du kan se hele indslaget på indiske CNN her.

Ø-Haven på Pier 4 er det seneste tiltag for brugerinddragende aktiviteter på Aarhus Ø. Formålet er at tilbyde interesserede borgere en lille nyttehave, hvori man kan dyrke grøntsager, urter, blomster m.m. til egen fornøjelse og brug. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce