Annonce
Aarhus

Indkøb af værnemidler koordineres fra Aarhus: - Det er et stort ansvar, vi naturligvis vil leve op til

Det er blandt andet indkøb af de her - mundbind - som skal koordineres fra Aarhus. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Det nationale indkøb af forskellige værnemidler mod corona skal koordineres fra Aarhus på opfordring fra KL og Lægemiddelstyrelsen.

AARHUS: Når der fremover skal indkøbes kitler, mundbind og håndsprit til de danske kommuner, så bliver de indkøb koordineret i Aarhus. Kommunernes Landsforening (KL) har nemlig bedt Aarhus Kommune om at etablere en fælles indkøbsorganisation for landets kommuner.

Det betyder at man i Aarhus blandt andet skal sørge for overblikket over et marked, hvor lagerbeholdningen af blandt andet mundbind og håndsprit er presset, men hvor der samtidig hele tiden melder sig nye muligheder. For eksempel når bryggerier tilbyder at lave håndsprit.

- Vi står i en usædvanlig situation, hvor der er brug for at være kreative og handle hurtigt – også når det gælder indkøb af værnemidler, som er en kritisk ressource overalt i verden netop nu. Derfor er jeg glad for, at vi i Aarhus Kommune kan løse opgaven på vegne af landets kommuner – og vi er straks gået i gang med at forberede den store opgave. Vi råder over en dygtig indkøbsorganisation med rigtig mange kompetencer. Samtidig er jeg også stolt over, at KL og Lægemiddelstyrelsen har betroet os opgaven; det er et stort ansvar, vi naturligvis vil leve op til, siger borgmester i Aarhus - og formand for KL - Jacob Bundsgaard.

En kommune i hver region - København, Odense, Aalborg og Roskilde Kommuner - vil også blive en del af koordineringen. De skal sørge for at holde øje med lokale leverandører, ligesom de skal stå for logistikken lokalt. Men al bestilling og betaling kommer altså til at blive koordineret i Aarhus.

Annonce

Fill out my Wufoo form!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce