Annoncørbetalt indhold

Indretning med tæpper: væg-til-væg eller løse tæpper?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

De fleste af os har minimum ét tæppe i hjemmet. Vi er enige om, at det er lækkert for blandt andet indretningen og akustikken, men er der også bred enighed om, hvorvidt det skal være et klassisk væg-til-væg-tæppe eller et løst gulvtæppe?

Der er fordele og ulemper ved begge tæppetyper, men fælles for dem er, at de giver et rum varme, et blødt element og noget flot at kigge på. Nedenunder gennemgår vi væg-til-væg-tæpper og løse tæpper, så du kan vælge den rigtige type til dig hjem – eller måske et af hvert til forskellige rum.

Annonce


Opnå en rolig sammenhæng med væg-til-væg-tæpper 

Navnet siger måske sig selv, men et væg-til-væg-tæppe er kendetegnet ved at dække hele gulvet fra en væg til en anden. I dag ser vi dem ofte i kontorlandskaber, børneværelser og soveværelser. Særligt akustikken er en af grundene til, at væg-til-væg-tæpper er populære i kontorlandskaber og kontorer generelt, mens det i soveværelser, børneværelser og lignende især er, fordi de giver et roligt udtryk og binder elementer i rummene sammen – og så giver det bare en fantastisk følelse at gå rundt på et blødt gulvtæppe.


Vælg et moderne gulvtæppe i en rolig farve, som passer til indretningen. Det kan også være en god måde at få et lille skud farve ind i rummet, men gå efter lyse og afdæmpede farver. Mønstre er flotte på væg-til-væg-tæpper, men du bør kun vælge det til rum med en minimalistisk eller på anden måde rolig indretning – ellers bliver det hurtigt for meget.

Materialet og længden på tæppet kan også variere og skabe forskellige udtryk. Vælg for eksempel et fladvævet uldtæppe til stuen, et langhåret pjusket tæppe til soveværelset og et fladvævet, slidstærkt nylontæppe til kontoret.


Få fleksibilitet og skab zoner i rummet med løse tæpper 

Det kan være svært at indrette store rum, men med zoner kan du opdele stuen, soveværelset eller kontorområdet i små områder i stedet for at få en masse spildplads ved kun at have én zone i et helt, stort rum. Når du indretter i zoner, finder du ud af, hvad du gerne vil have plads til – for eksempel sofahjørne, spiseplads, opbevaring og kreahjørne i stuen eller seng, tøjområde og kontorplads i soveværelset, og så opdeler du de zoner i rummet med møbler, tæpper, lamper osv.

Løse tæpper i forskellige størrelser er nemlig med til at binde et rum sammen, samtidig med at de skaber små zoner i rummene – for eksempel med et stort tæppe ved sofagruppen og et mindre tæppe ved kreahjørnet. Du skal selvfølgelig huske at matche de forskellige zoner til hinanden – for eksempel ved at bruge de samme farvenuancer eller materialer, så du ikke har et rødt fladvævet tæppe ved sofaen og et blåt langhåret tæppe i kreahjørnet.


Kombiner de to tæppetyper og gør hvert rum helt specielt 

Hvis du har svært ved at vælge mellem løse tæpper og væg-til-væg-tæpper, kan du sagtens vælge begge dele. Der er nemlig ikke nogen smart indretningsregel, der siger, at du ikke må have et væg-til-væg-tæppe i soveværelset, så du har noget blødt og lunt at stå ud på om morgenen, samtidig med at du har løse tæpper i forskellige andre rum som stuen for at skabe lidt hygge, god akustik og et roligt udtryk.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.