Annonce
Horsens

Indsamling skudt i gang: Der skal bruges to mill. kr.

Et foredrag med tv-lægen Charlotte Bøving gav 48.000 kroner til en ny hal i Gedved. Arkivfoto
De første beløb er rullet ind på halgruppens konto. Indsamlingen i Gedved varer frem til april 2020.

Gedved: De første kroner er rullet ind på kontoen til en ny hal i Gedved.

Det er blot en uge siden, at der blev holdt en event ved SuperBrugsen, der resulterede i et beløb til halprojektet på knap 14.000 kr.

Dermed er der for alvor kommet skred i det indsamlingsprojekt, der skal munde ud i et indsamlet beløb på to millioner kroner.

- Den uofficielle start på indsamlingen fandt sted allerede i september med et foredrag af Charlotte Bøving. Det gav 48.000 kroner til hallen, fortæller Lars Bohlbro, der sidder i hal-arbejdsgruppen.

Han er desuden formand for Team Gedved.

- Vi har nu fået etableret nogle indsamlingsgrupper, der retter sig mod private og erhvervslivet. Gruppernes første arrangement var et event i SuperBrugsen, fortæller han.

Efter aftale med uddeler Mikael Steiniche modtog halprojektet 10 procent af omsætningen i perioden fra kl. 15 til kl. 19.

- Vi pønser på at lave noget med SuperBrugsen igen, fordi det var så stor en succes, fortæller Lars Bohlbro.

Annonce

Fra december til april vil der være fuld fokus på erhvervslivet. Og fra februar til april laver vi husstandsindsamling.

Lars Bohlbro, halgruppen

Det er nu

Ud over selve indsamlingen lægger halgruppen vægt på at få gjort folk og erhvervsdrivende opmærksomme på, at det er nu, der skal samles penge ind til byens nye hal.

- Vi skal have skabt noget omtale og opmærksomhed i Gedved og omegn. Vi har uddelt flyers og talt med folk. Det er lige så meget et udstillingsvindue, når vi laver de her events. Det er vigtigt, at folk bliver opmærksomme på, at det er nu, det gælder, siger Lars Bohlbro.

Horsens Kommune har bevilget 10 millioner kroner til hallen, ligesom der er blevet bevilget tilsvarende beløb til halprojekter i Egebjerg, Østbirk, Hovedgård, Stensballe og Lund.

Halgruppen har derudover nogle ønsker til, hvad hallen skal kunne, og på den baggrund satser man på at indsamle to millioner kroner.

- Beløbet er højt sat - det ved vi godt. Derfor er det også virkelig vigtigt, at folk og erhvervsliv spytter i kassen. Fra december til april vil der være fuld fokus på erhvervslivet. Og fra februar til april laver vi husstandsindsamling, fortæller Lars Bohlbro.

Der er allerede nu et pænt beløb i hus. Ud over pengene fra arrangementerne i SuperBrugsen og med Charlotte Bøving er der lige nu gang i et salg af julekalendere i samarbejde med Gedved Idrætsforenings Venner.

Det forventes at indbringe 10.000 kr. Derudover har byens to store idrætsforeninger, Gedved Idrætsforening og Gymnastikforeningen Gedved hver givet 50.000 kroner om året over tre år.

Deadline for indsamlingen er april, så Horsens Kommune kan begynde at udbyde projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce