Annonce
Aarhus

Indsamling til dræbte Freyjas børn går strygende: Nu har den rundet 100.000 kroner

Lokalbefolkningen i Malling tændte lys foran kirken for at mindes Freyja Egilsdottir Mogensen, samtidig vokser en indsamling, der skal gå til den dræbtes børn. Foto: Steffen Petersen
En indsamling, der begyndte i lokalområdet, har vokset sig stor. Pengene skal gå ubeskåret til den dræbte Freyja Egilsdottir Mogensens børn.

MALLING: En indsamling, der skal gerne skulle sikre dræbte Freyja Egilsdottir Mogensens efterladte børn noget frihed, går strygende og har netop rundet de 100.000 kroner. Helt præcis 108.200 kroner er der foreløbig blevet samlet ind.

Indsamlingen er startet af lokale i Beder-Malling området, hvor Freyja Egilsdottir Mogensen boede med familien. Oprindelig skulle de indsamlede penge række til en bårebuket til Freyja fra lokalområdet.


Annonce

De vil altid have den forfærdelige oplevelse med i bagagen, men vi kan hjælpe de her fantastiske børn bedst muligt. Står børnene på et tidspunkt og har brug for at komme op til mors hjemsted på Island, så skal det ikke være pengene der forhindrer dem i at rejse. Freyja snakkede ind i mellem islandsk til dem, så på den måde mærkede de Island

Kim Sebine Krolmark


I forbindelse med indsamlingen blev det samtidig besluttet, at et eventuelt overskud skulle doneres til børnene.

- I løbet af nogle dage havde vores lille by indsamlet 44.000 kroner, fortæller Kim Sebine Krolmark, der er en af initiativtagerne bag indsamlingen.

Da den lokale blomsterbutik valgte at donere bårebuketten, stod folkene bag indsamlingen med det store beløb. Derfor fik de travlt med at få indsamlingen godkendt hos indsamlingsnævnet.

Børnene var Freyjas et og alt

Efterfølgende valgte initiativtagerne så at gøre indsamlingen landsdækkende og på bare fire dage er de 44.000 kroner altså vokset til 108.200 kroner.

- Det er ret vild. Det er helt fantastisk, siger Kim Sebine Krolmark.

Penge redder ikke verden og gør ikke folk lykkelige.

- Børnene var Freyjas et og alt, og jeg føler, at det vi som minimum bør gøre er at hjælpe hendes børn mest muligt gennem den som de skal i gennem, siger Kim Sebine Krolmark.

Freyja Egilsdottir Mogensen ses her sammen med Steffen Petersen, der er en af tre bag indsamling. Foto: Kim Sebine Krolmark

Hendes oprindelige tanke med indsamlingen var blandt andet at give børnene mulighed for at rejse til Island, hvis det er det de ønsker.

- De vil altid have den forfærdelige oplevelse med i bagagen, men vi kan hjælpe de her fantastiske børn bedst muligt. Står børnene på et tidspunkt og har brug for at komme op til mors hjemsted på Island, så skal det ikke være pengene der forhindrer dem i at rejse. Freyja snakkede ind i mellem islandsk til dem, så på den måde mærkede de Island, siger Kim Sebine Krolmark.

Annonce

Helt op til børnene

Hun fortæller, at det var vigtigt for Freyja, at børnene også fik kendskab til det islandske og kunne forstå lidt af sproget.

- Og har de brug for at komme til Island og mærke mor, så skal de have muligheden for at komme op til deres familie, siger hun.

Men det er helt op til børnene, hvordan pengene skal bruges. Derfor er indsamlingen oprettet meget åben med hensyn til, hvordan pengene skal bruges.

Indsamlingen er oprettet som en begivenhed på Facebook og forventes at løbe frem til midten af maj, og der er ingen nedre grænse for størrelsen på donationen. Alle beløb er velkomne, siger Kim Sebine Krolmark.

Den 43-årig Freyja Egilsdottir Mogensen blev i første omgang efterlyst af Østjyllands Politi, der satte en store eftersøgning i gang i området omkring kvindens bopæl i Vejlgårdsparken i Malling.

Dagen efter meddelte Østjyllands Politi at liget af Freyja Egilsdottir Mogensen var blevet fundet dræbt og parteret i eget hjem. Samme dag blev hendes tidligere samlever fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aarhus, hvor han erkendte, at det var ham, der havde dræbt og parteret hende.

Senere er det kommet frem, at den sigtede i sagen for 27 år siden dræbte sin 20-årige tidligere samlever i Odder.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Sport

Stjernespiller skal ingen steder og forlænger opholdet i Aarhus med tre år: - Jeg ser et kæmpestort potentiale i Aarhus United som klub

AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Debat

Borgmesteren står næppe forrest i headhunternes kø: Kan man bruge en taber på regeringsholdet?

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Annonce