Annonce
Aarhus

Indsats for veteraner vedtaget: - Særligt fokus på psykisk sårbare og pårørende

Veteranhjem Midtjylland tilbyder aktiviteter og samvær for veteraner. Nu vil byrådet lave en samlet strategi for veteranindsatsen. Foto: Flemming Krogh

AARHUS: Der bliver nu givet en ekstra hånd til krigsveterantere og deres pårørende i Aarhus Kommune.

I fremtiden skal der nedsættes en arbejdsgruppe på tværs af magistrater, der sammen med organisationer og aktører såsom pårørende, politi, forsvar og veteraner selv, udformer en veteranpolitik.

Det besluttede et enigt byråd onsdag.

Lige nu er hovedfokus ved den eksisterende indsats at få veteraner i beskæftigelse, men fremadrettet bliver fokus bredt ud på flere punkter som fritid, boligforhold, helbred og hjælp til pårørende. Strategiens hovedformål er altså at hjælpe veteranerne tilbage til samfundet bredt forstået.

Særligt den gruppe af veteraner, som er påvirket psykisk, får ekstra opmærksomhed med det nye tværgående samarbejde.

Det glæder blandt andre Lone Hindø (S). Hun takkede Peter Sporleder fra Venstre for at have bragt sagen op og glædede sig over at samtlige partier står bag forslaget.

Hun håber, at den brede enighed, der er i byrådet, kan fortsætte, så Aarhus kan komme i front på det her område med at hjælpe veteranere, særligt dem som er psykisk sårbare.

- Det er godt, at byrådet står sammen om at løse et problem, og at der kommer opmærksomhed på en gruppe af de psykisk sårbare, som har svært ved at komme ind i et system, der fokuserer på, at næstre step er direkte i arbejde, lød det blandt andet.

Familien skal med

I Aarhus Kommune er der knap 1.400 veteraner, fremgår det til byrådsmødet. Cirka 10 procent af dem har Posttraumatisk stresslidelse (PTSD), og det er særligt dem og deres pårørende, der nu sættes ekstra fokus på at hjælpe videre.

Mette Skautrup (KF), pointerer også, hvor vigtigt det er at have en samlet indsats, hvor der også er fokus på de pårørende.

- Nogle af dem, som kommer hjem fra krig, har det rigtigt svært. Dem skal vi have fokus på. Men det gælder både dem og deres familier, det handler nemlig ikke kun om veteranen, men også om dem omkring dem, sagde hun.

Den brede strategi skal altså omfatte hjælp til de pårørende, men også bolig og fritid ligesom der til indsatsen skal inddrages eksterne fagprofessionelle, som eksempelvis Veterancenteret, Forsvarets Sundhedscenter, Østjyllands Politi, Veteranhjem Midtjylland samt politiske repræsentanter.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce