Annonce
Østjylland

Indsats gav pote: Stort optog til årets byfest

Der bliver endnu mere plads til sydlandsk stemning ved Sydens Perle på Rathlousgade i år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Nordens Perle teltet forsvinder. Det samme gør Gymnastik Odders Hop Ind telt, men ellers er meget det samme ved dette års byfest. Der bliver Musik Under Bøgen, cykelløb, kræmmermarked og børneloppemarked.
Annonce

Odder: Formand for Odder Byfest Komité, Thomas Tikjøb, var egentlig mest til at droppe det optog, der i mange år har været fast indslag i byfestens fredagsprogram. Men et flertal i komitéen ville det anderledes, så i stedet valgte man at gøre en ekstra indsats for at få flere med. Og det er lykkedes, fortæller formanden.

- Det betyder, at 22 forskellige optogsgrupper går med i optoget fra Boulevarden fredag klokken 17. Alle med et nordisk tema, som også er temaet for årets byfest, siger Thomas Tikjøb.

Succesen med at få flere med i optoget er blandt andet kommet ved, at alle deltagende foreninger fik til opgave at stille med 10-15 deltagere til optoget.

- Så det bliver stort i år.

Odder Byfest

Udover de fire foreninger Gylling Sport & Idræt, ØFUG, Odder Cykel Klub og Odder IGF Fodbold, som står bag teltet Sydens Perle, består Odder Byfest Komité af Gymnastik Odder, Lions, Rotary, Odder Garden og DUI Leg & Virke.

De tre private virksomheder Anne´s Sandwich, Eine Kleine Bier Bar og Kælderen betaler også stadeleje til den fælles kasse.

Fælleskassen bruges blandt andet til at betale for annoncer, byfestprogrammer og så videre, mens de enkelte telte selv får overskuddet fra salget under byfesten.

Annonce

Kun én perle

Det samme gør Sydens Perle-teltet på Rathlousgade, som bliver forlænget en hel del. Til gengæld har de fire arrangerende foreninger Gylling Sport & Idræt, ØFUG, Odder Cykel Klub og Odder IGF Fodbold valgt at fjerne Nordens Perle teltet, der sidste år lagde plads til Ladies Night.

- Vi synes, det var ærgerligt at have det store telt stående tomt det meste af weekenden, forklarer Thomas Tikjøb.

I stedet bliver der gjort endnu mere ud af skabe sydlandsk stemning mellem Sydens Perle teltet og de mange mad- og drikkeboder, der kommer til at stå, hvor Nordens Perle stod sidste år.

- Så må vi bare håbe, at vejrguderne leger med igen i år.

Det samme håber Gymnastik Odder, der har nedlagt Hop Ind teltet, men stadig lokker med mad og drikke under åben himmel.

Annonce

Byfest i hele byen

Som sædvanligt vil byfesten blive skudt i gang med cykelløb onsdag, På Slaget 12 spiller op til Musik Under Bøgen torsdag, mens Boulevarden lørdag lægger asfalt til det store kræmmermarked.

- Vi får nok ikke udlejet alle stadepladserne i år, men det bliver stadig stort, lover Thomas Tikjøb.

Ved rådhusets parkeringsplads er der børneloppemarked lørdag, mens Rotary sørger for herrefrokost på Centrumpladsen. Og så er der selvfølgelig et par tivoli-vogne på Torvet.

Tivoliet deler traditionen tro plads med Eine Kleine Bierbars store festtelt, hvor især de unge holder fest.

Byfestens formand Thomas Tikjøb glæder sig over, at 22 forskellige foreninger/grupper har meldt sig til dette års byfestoptog. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

De frivilliges fest

Udover teltene på Torvet, Centrumpladsen og ved Rathlousgade er der også masser af særlige byfestarrangementer i resten af byen.

Museet har byfestmiddag i mere rolige omgivelser, på Polititorvet kan man købe billet til mad og vin, mens Kælderen sørger for masser af livemusik torsdag, fredag og lørdag.

- At så mange aktiviteter gentages, er absolut ikke et tegn på en træt byfest, siger Thomas Tikjøb i forordet til dette års byfestprogram.

- Det er derimod et tegn på, at vi udvikler. Hvert år evaluerer vi det hele, og så forsøger vi at gøre de enkelte aktiviteter endnu bedre næste gang, for der er altid plads til forbedringer, også når det går rigtig godt, siger formanden for Odder Byfest Komité.

Det er ikke mindst de mange frivillige, der yder en indsats, som er årsag til, at der kan holdes byfest for 31. gang.

- Byfesten er en begivenhed, der samler hele kommunen, hvor byen og oplandet står sammen, slutter Thomas Tikjøb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

AGF

AGF henter australier i Manchester City: - En talentfuld og spændende spiller

Annonce