Annonce
Østjylland

Indskrivninger til friskole går fremad

Selvom indskrivningerne kommer stille og roligt, så ser skolebestyrelsesformand Lone Jakobi gerne, at også de sidste kommer ud af starthuller og melder sig til. Arkivfoto: Jan Christensen

I Randlev vælger flere og flere forældre at indskrive deres børn på den nye friskole.

Annonce

»Vi havde flere, der kom forbi og fik en indskrivningsblanket med hjem, men snevejret gjorde også, at vi nogen gange sad lidt alene,« fortæller formand for Randlevskolens bestyrelse Lone Jakobi.

Arrangementet var ment som en mulighed for især de kommende 0. klasses elever at se deres kommende skole.

Men selvom snevejret altså lagde en lille dæmper på åbent husarrangementet, så går det stødt fremad med indskrivningerne til den nye friskole. Og selvom Lone Jakobi fredag formiddag ikke havde det præcise antal indskrivninger, så forklarer hun, at interessen for den lokale friskole stadig er stor hos forældrene i Randlev.

»Der er lidt i min postkasse hver dag, og ellers sørger jeg for at skubbe lidt til de folk, vi ved er interesseret. Der er nogen, der er lidt langsomme til at komme ud af starthullerne,« griner hun.

Bestyrelsen har valgt ikke at sætte en deadline for indskrivninger, men derfor håber Lone Jakobi alligevel, at hun snart kan få et mere præcist overblik over, hvor mange elever friskolen vil få.

»Det kunne være rart at have tallene, når vi skal i gang med jobsamtalerne med ansøgerne til vores skolelederstilling, men også når vi skal begynde at se på vores stillingsstruktur,« fortæller Lone Jakobi. En synlig skoleleder

Men i første omgang handler det dog om at få besat skolelederstillingen, hvortil ansøgningsfristen er 10. januar, og i følge Lone Jakobi skal den kommende leder være engageret, lydhør og handlekraftig.

»Vedkommende skal have sin egen mening og holdning om, hvordan tingene skal være, men samtidig kunne indgå i en åben dialog med bestyrelsen. Og derudover skal det være en synlig leder - både overfor de ansatte, elever, forældre og byen. Især fordi vi gerne vil begynde at bruge skolen som byens samlingssted mere end tidligere,« forklarer Lone Jakobi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce