Annonce
Horsens

Indstil kandidat til Bojsen: Her er de første forslag

Årets Bojsen-pris bliver uddelt i mediehuset i Bojsens Gård 3. april. Arkivfoto: Morten Pape
Sidste frist for kandidater er onsdag 4. marts. Derefter vælger bestyrelsen for Horsens Folkeblads Fond modtagerne.

Horsens: Det er blevet den tid på året, hvor der skal indstilles kandidater til Årets Bojsen-pris, og Folkebladet har allerede modtaget flere gode bud, som præsenteres herunder.

Vi vil dog gerne have endnu flere gode forslag fra jer læsere, og alle er velkomne til at sende et bud ind på redaktion@hsfo.dk, mrk. "Bojsen" i emnefeltet. Det er 16. gang, prisen uddeles.

I år er temaet for uddelingen af Bojsen-prisen FN’s verdensmål om vækst og beskæftigelse i lokalområdet.

Prismodtagerne vælges af bestyrelsen for Horsens Folkeblads Fond og præsenteres både i avisen og ved en reception i mediehuset i Bojsens Gård 3. april.

Indtil onsdag 4. marts klokken 8 kan læsere indstille kandidater til både den store Bojsen-pris, som består af en hyæneskulptur af Christian Lemmerz, og de to små priser, der består i en radering af samme kunstner samt en check på 10.000 kroner, som modtagerne kan donere til det formål, som har gjort dem værdige til prisen.

Her er de foreløbige indstillinger:

Annonce

Lene Christensen

Lene Christensen. Arkivfoto: Lone Bering

Steen Rosendahl, Fjordparken 382, Horsens, foreslår Lene Christensen.

Begrundelse: Lene gør et fantastisk stykke arbejde for udsatte børn og unge i Horsens, hendes butik Heart & Soul er blevet et brand for velgørenhed i Horsens.

Stinne Simonsen

Stinne Simonsen. Arkivfoto: Morten Pape

Christina Bay, Serridslevvej 2, Horsens, foreslår Stinne Simonsen med virksomheden Social Craft ApS.

Begrundelse: Stinne har startet virksomhed som har fokus på at få fleksjobbere i arbejde. Derudover er hele filosofien i virksomheden baseret på bæredygtighed, så her er altså tale om både socialt ansvar og bæredygtighed.

Donson Üstün

Donson Üstün. Arkivfoto: Morten Pape

Jette Turan, Vejlevej 4E 1.4, Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han gør alt for miljøet ved at samle affald op efter folk, som bare smider det overalt.

Palsgaard

Palsgaard. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Christina Elstrøm, Gartnervænget 11, Juelsminde, foreslår Palsgaard.

Begrundelse: En virksomhed som tænker grønt med hjertet. Lige fra plastkopper til produktion.

Blå Kors Genbrug, Horsens

Blå Kors Genbrug. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Gorm Flagstad, Danmarksgade 28, Horsens, foreslår Blå Kors Genbrug, Horsens.

Begrundelse: De ca. 160 frivillige knokler for at skabe en rigtig god og konstruktiv arbejdsplads for unge og ældre, som ikke er på det ordinære arbejdsmarked. Der udvises et meget stort socialt ansvar ved at give plads til medarbejdere, som har mere end svært ved at komme ind på det private eller offentlige arbejdsmarked.

Det sociale netværk, som de udsatte personer får, er unikt og til stor glæde for alle parter. Hertil kommer, at Blå Kors Genbrug, som andre genbrugsforretninger, gør en kæmpe indsats for at minimere spil af resurser.

Donson Üstün

Donson Üstün. Arkivfoto: Morten Pape

Rikke Vigh, Ryesgade 2A st., Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han går rundt frivilligt og samler skrald i naturen, som folk bare smider.

Kirsten Normann Andersen

Kirsten Normann Andersen. Arkivfoto: Jens Thaysen

Ingrid M. Nielsen, Sundbakken 12 st.7, Horsens, foreslår Kirsten Normann Andersen.

Begrundelse: Hun kæmper i Folketinget for kvinders ret til ligestilling i uddannelse. Som backup har hun Paw Amdisen ansat ved voksenuddannelsescentret i Horsens. I 2008 ledte hun en kampagne for kvinders ret til ligeløn ved FOA i Aarhus.

Bo Trivsel

Bo Trivsel. Arkivfoto: Mette Mørk

Finn Broe Rasmussen, Hybenvej 77 st., Horsens, foreslår Bo Trivsel.

Begrundelse: Jeg bor i en "ghetto" efter politikernes mening, men sådan føler jeg det ikke. Jeg er enkemand, 76 år, og har her på Hybenvej fundet et fristed, hvor jeg føler mig hjemme. Vi kan få hjælp til mange ting. Der er unge og ældre, som kommer.

Har man et åbent sind, så går livet lettere. Er du trist en dag, får du et kram. Jeg har også fundet kærligheden her. Giv Bo Trivsel en Bojsenpris. De fortjener det. Tak!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce