Annonce
Aarhus

Influencer Kristine Sloth er bidt af strik: Nu smitter hun andre gennem Yarnjunkies

Kristine Sloth blev kendt som influencer, men kastede sig i foråret ud i strikdesign. Hun har fået en flyvende start med sin webshop Yarnjunkies, der sælger strikkeopskrifter og nu også garn. Derfor er forretningen rykket til Hørning for at få mere plads. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl
Strik skal være nemt at gå til, så alle kan være med, mener Kristine Sloth. Den populære influencer har gjort sin hobby til et levebrød med virksomheden Yarnjunkies, der sælger strikkeopskrifter og garn.

HØRNING: Den kedelige lagerhal i industrikvarteret i Hørning er blevet piftet op med en dybblå veloursofa og et stort ægte tæppe for at skabe et hyggeligt strikkehjørne. For det er strik, det handler om hos Yarnjunkies, der for to måneder siden rykkede ind i hallen.

- Vi havde simpelthen for lidt plads på vores kontor i Aarhus, hvor vi slæbte pakker med 400 kilo garn op ad de stejle trapper til anden sal, fortæller Kirstine Sloth, indehaver af Yarnjunkies.

Virksomheden begyndte som et corona-projekt, hvor Kristine Sloth, der i flere år har været influencer, solgte egne strikkedesigns.

Annonce

I oktober begyndte hun også at sælge garn, så brugerne nemt og bekvemt kan købe både garn og opskrifter på Yarnjunkies. De kan også købe 'strikkekits', hvor opskrift og garn er i en pakke.

- Det med at gøre det nemt og simpelt passer godt ind i Yarnjunkies univers. I vores strikkekits er det hele 'forprogrammeret', så man ikke selv skal regne ud, hvor mange nøgler man skal bruge. Jeg elsker selv, at det går hurtigt, når jeg shopper på nettet, siger Kristine Sloth.

Og konceptet er blevet en succes. Da avisen er på besøg i starten af december, er Kristine ved at fylde lageret op igen efter en Black Friday, hvor kunderne har flået garn ned af de virtuelle hylder på Yarnjunkies.

- Det er gået så stærkt, siger Kristine Sloth, der selv lyder helt overrasket over Yarnjunkies succes.

Strikkede huer

Det var da heller ikke dét, hun havde regnet med, da hun i foråret lagde sin første strikkeopskrift ud - en hue strikket på tykke pinde i et enkelt design, som var til at gå til.

Forud var gået en hård tid, hvor hun i efteråret 2019 blev syg af stress.

- Jeg havde i mange år bare kørt der ud af med hele det der influencer-show, men det begyndte lidt at gå på sindet. Så jeg kunne mærke, at jeg oftere og oftere skulle have nogle pauser, siger Kristine Sloth.

Hendes mor havde et år tidligere lært hende at strikke, og da Kristine gik ned med stress, blev strik en af de ting, hun kunne holde ud at beskæftige sig med.

- Jeg kunne ikke andet end at strikke og bage. Jeg kunne ikke se tv, som jeg blev berørt af, for jeg græd fra morgen til aften det første lange stykke tid. Men når jeg fik strikketøjet i hånden var mit fokus et andet sted. Jeg kom på flugt fra de dumme tanker og fik en succesoplevelse, fortæller Kristine, der strikkede en masse selvdesignede huer i de måneder.

Huerne var det første, Kristine Sloth selv designede og satte til salg på Instagram. De blev startskuddet til Yarnjunkies. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Da coronanedlukningen ramte landet i marts, var hun ved komme oven på igen.

Kristine havde under sit sygdomsforløb delt sin strikkeinteresse på de sociale medier og mærkede, at folk kunne lide hendes ting. Så hun lavede en strikkeguide til sin hue og satte den til salg til 20 kroner.

- Jeg lavede en video til hvert enkelt lille skridt, for det er det, der skal til, når man er nybegynder. Det manglede jeg også selv, da jeg gik i gang. Jeg havde ingen webshop, men bad bare folk om at betale en 20'er via Mobilepay og skrive deres mail, så ville jeg sende opskriften, fortæller hun.

På et par døgn var der 1.200, som havde bedt om at få opskriften.

- Hurtigt fandt jeg ud af, at jeg var nødt til at få en webshop på benene. Men hvordan gør man lige det? Det fik jeg youtubet mig frem til, griner Kristine Sloth.

Artiklen er en del af en serie om strik, der bliver bragt mellem jul og nytår. Mød blandt andre skaberen af Petiteknit, Mette Wendelboe Okkels, Maria Bjerg fra Skaberglæde, indehaveren af garnbutikken Genuina, craft-psykolog Anne Kirketerp og andre der strikker, fordi de ikke kan lade være. Illustration: Jens Nex

Og så var Yarnjunkies i luften.

- Corona-nedlukningen blev et godt startskud for Yarnjunkies, fordi alle var derhjemme og skulle have noget at lave, men selvfølgelig ligger der også noget i, at jeg har 350.000 følgere på Instagram og har den platform til at promovere det. Det har dog også været vigtigt for mig ikke at bruge den kanal for meget til det, for der er også en del af vores kunder, som ikke ved, hvem jeg er, og det er mega fedt. Jeg skulle ikke tilbage til mediemøllen, så jeg havde en idé om at skabe noget, hvor jeg kunne være bagved, siger hun.

Annonce

Influencer i fuld fart

Og hvem er Kristine Sloth? Ja, for læsere over 40 ringer navnet måske ikke nogle klokker, men hun er en af de mest kendte kvindelige influencers herhjemme og har et stort yngre publikum.

Hun er opvokset i Nordjylland og blev youtuber som 14-årig.

- Jeg er i virkeligheden ikke særlig god til at være kendt, men blev det rigtig tidligt og var hurtigt den førende kvindelige youtuber i Danmark. Jeg har altid været enormt umiddelbar og ærlig og meget mig selv. Det tror jeg, at mange unge i en SoMe-verden fyldt med palmetræer godt kan lide, og jeg har på den måde ikke bidraget til det perfekte liv, siger hun.

Kristine Sloth fandt ro i at strikke, da hun blev syg med stress. Med Yarnjunkies vil hun give sine gode erfaringer videre til andre nybegyndere gennem pædagogiske strikkevideoer og enkle opskrifter. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Men ærligheden har også en bagside.

- Det betyder, at jeg er blevet kendt på en meget personlig måde, og derfor er det noget andet end at være en kendt musiker eller skuespiller. Folk, der fulgte mig, kendte min menstruationscyklus, og vidste hvad mine katte hed. Tilfældige mennesker troede, at de kendte mig, fordi jeg var meget i øjenhøjde og en del af deres rutiner på de sociale medier, siger hun.

Allerede som 17-årig flyttede hun til København, hvor hun boede i nogle år med fuld fart på.

- Jeg havde for travlt og blev for hurtigt voksen. Da jeg gik ned med stress, var det min krops måde at sige fra på og sige; nu skal du lige være barn igen, siger 21-årige Kristine Sloth.

For to og et halvt år siden mødte hun sin kæreste og flyttede siden hjem til fastlandet, hvor hun slog sig ned i det østjyske med køer i baghaven.

Annonce

Væk fra skærmen

- Havde du spurgt mig for et år siden, havde jeg aldrig nogensinde tænkt, at jeg skulle sidde her som strikdesigner. Det tror jeg ikke, at der var nogen, som havde, siger hun og griner lidt inden hun fortsætter:

- Men jeg er enormt glad for, at det blev det, for jeg har i mange år bidraget til, at mange er blevet tiltrukket af deres telefoner og bruger meget tid på dem. Så er det dejligt også at bidrage til, at en ung generation også kommer lidt væk fra telefonerne for i stedet at sidde med  strikkepindene, siger hun.

Hun glæder sig over at mærke, at den lykke, hun selv oplever ved at lære at strikke, også spreder sig til kunderne.

- Det med at kreere noget selv, det er megafedt. Og så er det jo godt for hovedet, siger hun.

Annonce

Lige ud ad landevejen

Kristine vil gerne tage sine kunder i hånden ud ad strikkevejen, for det skal være til at gå til.

- Da jeg startede i marts, var jeg selv nybegynder, så jeg ville gerne lave et univers, som var begyndervenligt, og hvor vi var på bølgelængde. Derfor er det også først nu, at jeg er begyndt at lave nogle modeller i patentstrik. Jeg vil gerne have, at folk kan følge med. Så der er også altid en masse videoer, man kan se, siger Kristine Sloth.

Men prisen er også vigtig, for da Kristines primære kunder er mellem 18 og 25 år, skal produkterne være SU-venlige.

- De går op i mode og vil gerne have det nyeste og fedeste, men har ikke pengene til at købe en sweater fra Ganni eller andre mærker, som hun siger.

Derfor er meget af garnet også fra Drops, fordi det er budgetvenligt.

Kristine laver selv Yarnjunkies' designs og har efterhånden 22 modeller at vælge imellem. Hun får hjælp til at udregne modellernes graduering, og de bliver afprøvet af faste teststrikker, som strikker opskrifterne i alle størrelser. Processen tager som regel en måneds tid fra design til færdig opskrift.

Kristine Sloths mor eksperimenterer med at håndfarve garn hjemme i køkkenet i Aalborg. Det er tanken, at det også skal sælges på Yarnjunkies. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Efter i flere år at have kørt solo, nyder Kristine at have et hold omkring sig.

- Det er nyt for mig at have kolleger, men det er fantastisk, og jeg kan mærke det på mit humør, siger hun begejstret.

Yarnjunkies udvikler sig hele tiden. Hendes mor er ved at eksperimentere med at håndfarvet garn, som også skal lanceres på Yarnjunkies.

Med tiden vil Kristine også gerne have eksklusive garner i huset, men allermest drømmer hun om at lancere sit eget garnmærke inden for et års tid.

Yarnjunkies

Webshoppen Yarnjunkies er startet af Kristine Sloth. Den sælger hendes egne strikkeopskrifter og begyndte i oktober også at sælge garn.

Virksomheden har til huse i Hørning.

Kristine Sloth er 21 år og fra Aalborg. Som 14-årig begyndte hun at være youtuber og blev siden en af landets førende kvindelige influencers med 350.000 følgere på Instagram, mens 200.000 abonnerer på hendes youtube-kanal. Hun har også skrevet bøger og holder foredrag.

I efteråret 2019 blev hun syg af stress og har siden koncentreret sig mest om Yarnjunkies.

Tjek Yarnjunkies på Instagram: @yarnjunkiesdk

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bankmanden fra Nørre Aaby var med, da professionel fodbold gjorde sit indtog i AGF: Han lavede det ulovlige skifte og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Vores bymidter skal leve: På den måde tiltrækker vi nye familier til de mindre byer

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Annonce