Annonce
Aarhus

Infostandere smadret: Aarhus Letbane ramt af hærværk

Aarhus Letbanes Infoskærm på en række stationer har de seneste måneder været udsat for hærværk. Her er det stationen i Løgten, hvor passagererne i begyndelsen af april måtte se langt efter oplysninger om næste afgang mod Aarhus, efter at infoskærmen havde lidt overlast. Foto: Tania Clausager
Flere letbanestationer har de seneste måneder været udsat for hærværk. Senest gik det ud over Vestre Strandallé, men flere stationer på Grenåbanen har ligeledes været ramt af ødelæggelserne.
Annonce
AARHUS: Natten til torsdag blev der begået hærværk mod to infostandere på Aarhus Letbanes station på Vestre Strandallé i Risskov. Episoden er bare en i rækken af hærværk mod letbanestationer inden for de seneste måneder.
Politiet blev tilkaldt, da flere vidner havde set en ung mand ødelægge to infostandere på letbanestationen på Vestre Strandallé i Risskov med en stor sten. Da patruljen ankom til stationen, udpegede vidnerne en 20-årig mand, som sad i letbanen, og ham nåede betjentene lige at få fat i, inden toget kørte.
Han blev anholdt og sigtet for hærværk.
En 20-årig mand blev anholdt, efter at han havde udøvet hærværk på Aarhus Letbanes station på Vestre Strandallé. Foto: Tania Clausager
Den 20-årige havde også en taske på sig, som han havde taget fra en 16-årig dreng, som kortvarigt havde sat den fra sig på stationen. Det kostede en sigtelse for tyveri oven i hærværkssigtelsen.
Den 20-årige forklarede, at han var fuld og derfor ikke kunne huske, at han skulle have ødelagt eller stjålet noget.
Annonce

Problemer på Grenåbanen

De seneste måneder har letbanen gentagne gange været ramt af hærværk mod både infostandere, infoskærme og billetautomater. Det har især ramt stationerne i den nordøstlige del af Aarhus Kommune - blandt andet har stationer i Hjortshøj, Lystrup, Løgten og Skødstrup været ramt.
Hærværket irriterer direktør i Aarhus Letbane Michael Borre.
- Det er irriterende for passagererne. Infostanderne og infoskærmene er vigtig for passagererne. Vi har knoklet for at få dem til at virke. Samtidig er det spild af penge - dem har vi ikke for mange af og der er nok af andre ting, vi kunne bruge dem på.
Annonce

13-14 årige der keder sig

Natten til torsdag var det en 20-årig beruset mand, der stod bag hærværket. Ved andre episoder har det dog oftest være en hel del yngre personer, der har stået bag.
Ifølge letbanedirektøren har letbaneførerne flere gange meldt ind om grupper af 13-14 årige, der de seneste måneder har hængt ud på stationerne i blandt andet Lystrup, Hjortshøj, Løgten og Skødstrup. Steder der alle har været ramt af hærværk.
I begyndelsen af april var letbanestationen i Skødstrup ramt af hærværk. Foto: Tania Clausager
- Der har formentlig været tale om unge, der - fordi skolen har været lukket på grund af corona-epidemien - har kedet sig, lyder Michael Borres bud.
Han håber derfor, at antallet af smadrede infoskærme og standere aftager, efter at eleverne er vendt tilbage til skolen.
Episoderne bliver hver gang meldt til politiet og finder man frem til synderne, bliver vedkommende mødt af et erstatningskrav. Er synderen under 18 år går erstatningskravet naturligvis videre til forældrene.
Annonce

Overvejer mere videoovervågning

Når hærværksmanden som i tilfældet natten til torsdag ved Vestre Strandallé nærmest bliver taget på fersk gerning, er det lettere at løfte bevisbyrden, end når ingen har set hærværket blive begået.
Ved flere af letbanestationerne er der dog allerede opsat videoovervågning. Dog ikke på Vestre Strandallé, der inden længe skal ombygges, så togene kan krydse hinanden på stationen.
- Vi har overvejet at sætte kameraer op på flere stationer, fortæller Michael Borre.
Den slags er naturligvis ikke gratis. Men i længden kan det ifølge letbanedirektøren vise sig at være en god investering.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce