Annonce
Aarhus

Ingen hjemløse studerende: Boliggaranti opfyldt til studiestart

Det er blandt andet byggerierne af kollegier på Aarhus Ø, der har hjulpet boliggarantien på vej. Foto: Axel Schütt
Den garanti, der skal sikre nye studerende bolig, bliver opfyldt allerede 15. september, fortæller kommunen.
Annonce

AARHUS: Det bliver ikke noget problem for de nye studerende i Aarhus at finde en bolig til studiestart. I hvert fald ikke ifølge Aarhus Kommune, der kan fortælle, at kommunens boliggaranti bliver opfyldt inden studiestart i år. Boliggarantien gør, at nye studerende i Aarhus kommer foran i køen til kollegier og ungdomsboliger, og gælder for alle nye studerende.

En del boliger er blevet konverteret fra familieboliger til studieboliger, der er blevet bygget meget og så er der blevet fremrykket nogle kvoter på uddannelserne. Alt det gør, at der nu skulle være styr på studieboligerne i Aarhus, og det er rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek glad for.

- Det glæder mig meget, at Aarhus Kommunes fokus på at bygge flere blandede boligområder nu har gjort det nemmere at finde en bolig til de mange nye studerende, som vi hvert år byder velkommen i byen, siger rådmanden.

Også på kollegiekontoret er der glæde over, at der ikke står studerende i kø til en bolig.

- Det er meget positivt, at vi allerede fra studiestart kan give de studerende nogle gode rammer og ro til at komme i gang med deres nye studieliv, siger Diana Jørgensen, der er administrationschef for Kollegiekontoret i Aarhus.

De sidste studerende kan flytte ind i deres boliger 15. september, mens det sidste år først var 15. oktober, og tidligere var nogle studerende helt fremme ved 1. november, før de kunne få nøglerne til deres bolig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet blev chikaneret flere gange på Kappelvænget: Flere anholdelser i Brabrand tirsdag aften

USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Erhverv

Den billige coronabenzin stiger: De dyre dråber runder 11 kroner

Annonce