Annonce
Debat

Ingen kommunale kroner i skattely

Læserbrev: Det er enorme beløb, der i disse år forsvinder fra de offentlige kasser til virksomheder, der sender overskuddet ud af Danmark og dermed aldrig betaler skat. Goldman Sachs har solgt sine sidste DONG-aktier og scoret en gevinst 12,4 milliarder kroner. Dem ser vi aldrig noget til i Danmark, for de ryger gennem Luxembourg og til et oversøisk skattely.

Tilmed er det helt uigennemskueligt, hvad der førte til, at DONG i det hele taget skulle sælges, og hvorfor det skulle være til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Det får vi nok aldrig en undersøgelse af. Men selv hvis det blev undersøgt, ændrer det ikke på, at en gevinst på 12,4 milliarder kroner er forsvundet ud af Danmark, og at der ikke engang bliver betalt skat af dem. Det er simpelthen så tåbeligt.

Det er penge, vi kunne have brugt på velfærd, uddannelse, alt muligt. De ryger lige ud af landet og ind på nogle konti i skattely. Men det er ikke bare staten, der handler med virksomheder, der flytter penge i skattely. Det gør kommunerne også. Hvert år bruger kommunerne 87 milliarder på indkøb af produkter og services. Fx ved at købe brændstof hos Q8, der ikke har betalt skat i Danmark i 35 år.

Det kan vi gøre noget ved. Kommunerne kan stille krav i udbud, ved indkøb og til sine faste leverandører. Det kan vi også gøre i Aarhus Kommune. Lad os få fuld gennemsigtighed og tage vores politiske ansvar på os. Det er en fælles opgave at tage kampen, også på kommunalt plan. Lad os derfor have som mål, at der ikke forsvinder kommunale kroner i skattely.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce