Annonce
Aarhus

Ingen musik i teltet: Et af festugens flagskibe aflyser alle koncerterne

Et af festugens faste holdepunkter er teltet på Pustervig. Teltet kommer ikke op i år og koncerterne er aflyst. Arkivfoto: Kim Haugaard
26 koncerter aflyst på Pustervig på grund af corona-epidemien.
Annonce

AARHUS: Selvom et flertal i Aarhus Byråd med borgmester Bundsgaard (S) i spidsen tirsdag slog fast, at festugen skal afvikles, kommer de første aflysninger i dag onsdag. Et af festugens faste holdepunkter - teltet på Pustervig - bliver ikke stillet op i år.

Det meddeler Café Jorden.

- Efter at Café Jorden har været ansvarlig for teltarrangement i Festugen på torvet på Pustervig i gennem de sidste 32 år, er det med blødende hjerte, at vi i år må aflyse arrangementet på Pustervig, her i 2020, forklarer arrangørerne.

Århus Stiftstidende har talt med Carsten Kappelborg, der står bag Café Jorden. Han forklarer, at han ganske enkelt ikke mener, at det vil være forsvarligt at afvikle arrangementerne i teltet.

- Menneskemængden i teltet i festugen er så stor, at vi ikke kan styre den. Hvis vi skal kunne styre det, vil det være nødvendigt at spærre hele området af, og det kan jeg ikke forsvare over for områdets beboere, forklarer han, som baggrund for beslutningen, som er taget i samråd med direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner.

- Og hun bakker fuldt op om aflysningen, forsikrer Carsten Kappelborg.

Annonce

26 aflyste koncerter

Der var planlagt i alt 26 koncerter, der nu alle bliver aflyst af hensyn til gæsterne på grund af corona-epidemien.

Der er gennem årene blevet drukket adskillige liter øl i teltet på Pustervig, men i år bliver det ikke muligt at slukke tørsten til musik i teltet. Arkivfoto: Kim Haugaard

Carsten Kappelborg havde længe håbet på, at det var muligt at afvikle festugekoncerterne.

- Vi er en presset branche, men vi skal have bugt med coronaen. Tænk hvis vi sætter nye smittekæder i gang? Det tør jeg ikke risikere. Derfor står jeg fast på beslutningen, siger Carsten Kappelborg.

Han håber på at den gode stemning, der kendetegner Pustervig i festugen, vender tilbage i 2021.

- Dette påvirker rigtig mange mennesker, men vi håber, at I, århusianere og gæster udefra, har forståelse for beslutningen.

Hvad mener I - bør festugen aflyses?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ny storaktionær i AGF forklarer aktieopkøb: - Klubben har et kæmpe potentiale

AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce